12.8.2016 9:56

230.000 ευρώ "πέφτουν" στους δρόμους της Χίου

230.000 ευρώ για εργασίες αποκατάστασης του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου, διαθέτει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, ύστερα από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τη Χρ. Καλογήρου.

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες για βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο στο νησί της Χίου, μέσω εργασιών σήμανσης και ασφάλισης. Οι εργασίες περιλαμβάνουν:

-      Κατασκευή νέας κατακόρυφης σήμανσης (πληροφοριακές πινακίδες, ρυθμιστικές πινακίδες, πινακίδες επικίνδυνων θέσεων, καθρέφτες ασφάλειας οδικής κυκλοφορίας κλπ), καθώς και συντήρηση της υφιστάμενης σήμανσης σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

-      Οριζόντια σήμανση (διαγράμμιση, τοποθέτηση μεταλλικών μόνιμων ανακλαστήρων οδοστρώματος) σε επιλεγμένα τμήματα του οδικού δικτύου.

-      Τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας και αποκατάσταση των υφιστάμενων σε επιλεγμένα τμήματα του οδικού δικτύου.

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 180 ημέρες.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (ΣΑΕΠ 588) και θα υλοποιηθεί με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χίου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ