11.8.2016 13:19

230.000 ευρώ για την βελτίωση του οδικού δικτύου της Χίου

Τη σύμβαση του έργου «Εργασίες αποκατάστασης οδικής ασφάλειας Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου Χίου», συνολικού προϋπολογισμού 230.000 ευρώ, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες για βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο στο νησί της Χίου, μέσω εργασιών σήμανσης και ασφάλισης. Οι εργασίες περιλαμβάνουν:

-      Κατασκευή νέας κατακόρυφης σήμανσης (πληροφοριακές πινακίδες, ρυθμιστικές πινακίδες, πινακίδες επικίνδυνων θέσεων, καθρέφτες ασφάλειας οδικής κυκλοφορίας κλπ), καθώς και συντήρηση της υφιστάμενης σήμανσης σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

-      Οριζόντια σήμανση (διαγράμμιση, τοποθέτηση μεταλλικών μόνιμων ανακλαστήρων οδοστρώματος) σε επιλεγμένα τμήματα του οδικού δικτύου.

-      Τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας και αποκατάσταση των υφιστάμενων σε επιλεγμένα τμήματα του οδικού δικτύου.

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 180 ημέρες.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (ΣΑΕΠ 588) και θα υλοποιηθεί με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χίου. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ