21.6.2016 17:22

22.600 ευρώ στους εθελοντές πυροσβέστες του νησιού

ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ

Ένα μήνα μετά την εφαρμογή των διατάξεων της αντιπυρικής περιόδου ο Δήμος Χίου αποφάσισε να επιχορηγήσει με διάφορα χρηματικά ποσά τις εθελοντικές ομάδες του νησιού που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της πυρόσβεσης και της δασοπροστασίας.

Στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, θα εισηγηθεί την χορήγηση των 13 εθελοντικών ομάδων με το ποσό των 22.600 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Ζώα αυτά τα χρήματα θα κατανεμηθούν  ανάλογα με τα άτομα που απασχολεί η κάθε ομάδα, τη διαπίστευση που έχουν λάβει σε θέματα πυρόσβεσης αλλά και τον αριθμό των συμβάντων που επιχείρησαν την τελευταία χρονιά.

«Ενώ τα προηγούμενα χρόνια εξασφαλίζαμε ένα συγκεκριμένο ποσό για την αγορά ειδών για τις εθελοντικές ομάδες, φέτος οι εθελοντές μας ζήτησαν όχι κάποια είδη αλλά χρήματα προκειμένου εκείνοι να αγοράσουν αυτά τα οποία χρειάζονται. Οι ομάδες είναι χωρισμένες σε κατηγορίες και τα ποσά που δίνονται είναι αντίστοιχα του έργου που έχουν παράξει», ανέφερε στον «π» ο κ. Ζώας.

Οι ομάδες

Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει την «Όμικρον» και την «Ιωνία» που επιχορηγούνται με 4.453 ευρώ η κάθε μία, ακολουθεί η δεύτερη ομάδα στην οποία εντάσσονται οι εθελοντές της Καλλιμασιάς, των Αγιασμάτων, της ΛΕΦΕΔ και της Καλαμωτής και επιχορηγούνται με 2.041 ευρώ, η τρίτη ομάδα με τα Μεστά, το Θολοποτάμι και το Πυργί που λαμβάνουν 1.237 ευρώ και τέλος η τέταρτη ομάδα που περιλαμβάνει τον Άγιο Γεώργιο, το Λιθί, τους Ραδιοερασιτέχνες και τον Κυνηγετικό Σύλλογο και θα επιχορηγηθούν με 4.333 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι εξαιτίας διαφωνιών η ΛΕΦΕΔ έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να επιχορηγηθεί από τον Δήμο Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ