17.10.2014 16:55

20.000 χρωστούν στον ΟΤΕ τα σχολεία

ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΠ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΞΕΤΥΛΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ

Φέσι 20.000 ολοστρόγγυλων ευρώ έχει φορέσει ο Δήμος Χίου μέσω των σχολείων του στον ΟΤΕ, από ανεξόφλητους, εδώ και κάποια χρόνια λογαριασμούς.

Ξέφραγο αμπέλι
Ξέφραγο αμπέλι μοιάζει να ήταν η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και ότι αφορά στις οικονομικές και άλλες της συναλλαγές. Σε 60.000 και πλέον ευρώ ανέρχονται οι οφειλές των ενοικιαστών των κτισμάτων που ανήκουν στη σχολική περιουσία, τα σχολεία έχουν οφειλή στον ΟΤΕ που ανέρχεται στις 20.000 ευρώ, απολογισμός δεν έχει κατατεθεί ούτε εγκριθεί από την επιτροπή πάνω από τρία χρόνια, πλήθος τιμολόγια σε επαγγελματίες παραμένουν ανεξόφλητα δεξιά κι αριστερά κι αυτά είναι μερικά, τα πιο ενδεικτικότερα ίσως της κατάστασης την οποία καλούνται να διαχειριστούν τα νέα μέλη της επιτροπής που έριχναν ευθύνες για κακή διαχείριση στον Μ. Γιαννάρα.

Δυο χρόνια και...
Το ύψος του ποσού, των 20.000 ευρώ,  καταδεικνύει ότι οι λογαριασμοί των σχολείων είναι απλήρωτοι εδώ και δυο χρόνια τουλάχιστον και βάζει ακόμη ένα σημαντικό βαρίδι στα δυσχερή οικονομικά των σχολείων και στη λιγοστή επιχορήγηση που δίνεται από τον Δήμο σε αυτά.
Ερωτήματα βέβαια εγείρονται για το πώς διογκώθηκε τόσο αυτή η οφειλή όπως και για το τι πρόκειται να συμβεί αν ο πάροχος (ΟΤΕ) διακόψει τη σύνδεση αφήνοντας τα σχολεία χωρίς τηλέφωνο και internet.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Γ. Παπαδόπουλος στην τελευταία συνεδρίαση της πάντως υποστήριξε ότι αυτή η οφειλή πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί από τον Δήμο.

Νομικά με τους οφειλέτες
Την ίδια ώρα που τα σχολεία χρωστούν,  η ΔΕΠ βρίσκεται αντιμέτωπη και με αυτούς που της χρωστάνε. Συγκεκριμένα με τους ενοικιαστές των ακινήτων που ανήκουν στην σχολική περιουσία. Οι οφειλέτες δεν είναι πολλοί των αριθμό, όμως οι συσσωρευμένες οφειλές σε κάποια περίπτωση φτάνουν και τις 46.000 ευρώ, χωρίς κανείς μέχρι σήμερα να προχωρήσει στη διεκδίκηση αυτών των χρημάτων. «Καταλαβαίνετε ότι αν υπήρχαν στα ταμεία μας οι 65.000 ευρώ που οφείλονται από τη σχολική περιουσία, δεν θα κάναμε τόση συζήτηση για το πώς θα αγοράσουμε πετρέλαιο» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαδόπουλος που μαζί με τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας ψήφισαν να προχωρήσει ο Δήμος στην είσπραξη των οφειλόμενων δια της δικαστικής οδού συνηγορώντας και στην τελευταία σχετική απόφαση της οικονομικής επιτροπής.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ