5.11.2015 11:07

2.000 πρόσφυγες και μετανάστες μέσα σε λίγες ώρες

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΤΑΜΠΑΚΙΚΩΝ

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει και πάλι το μεταναστευτικό με τις ακτές της Χίου να θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο από τα δεκάδες σωσίβια και τις πλαστικές λέμβους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Χίου μόνο μέχρι τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης είχαν εισέλθει 1.340 άτομα προερχόμενα από τα τουρκικά παράλια ενώ από εκείνη την ώρα μέχρι τις 10 το πρωί ο αριθμός των αφίξεων ξεπερνάει τα 800 άτομα.

Την ίδια ώρα που αφίξεις επανέρχονται στα «φυσιολογικά» επίπεδα, το νέο κέντρο καταγραφής των Ταμπάκικων έχει ξεκινήσει πλήρως τη λειτουργία του με την Αστυνομία να διευθετεί εντός και εκτός του πρώην εργοστασίου την τάξη αλλά και την κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Καλουτά.

Να σημειωθεί ότι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης στον χώρο του πρώην εργοστασίου αναμένεται να μεταφερθεί και το Λιμενικό που θα συνδράμει στις προσπάθειες της Αστυνομίας για 24ωρη καταγραφή και ταυτοποίηση. 

Πηγή φώτο: Cesme Haber

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ