12.9.2016 17:56

2.000 γλωσσικές άδειες σε πρόσφυγες από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Δύο χιλιάδες (2.000) γλωσσικές άδειες/άδειες εκμάθησης ξένων γλωσσών online, δόθηκαν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μετά από ανταπόκρισή του σε σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Εθνικής Μονάδας Erasmus+/ IKY, ώστε να χορηγηθούν σε πρόσφυγες στα νησιά μας.

Οι γλωσσικές αυτές άδειες δίνουν τη δυνατότητα σε πρόσφυγες να παρακολουθήσουν online μαθήματα για την εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας από τις 12 διαθέσιμες (Τσέχικη, Δανέζικη, Ελληνική, Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική, Ολλανδική, Πολωνική, Πορτογαλική και Σουηδική) μέσω μίας υπηρεσίας διαδικτυακής γλωσσικής υποστήριξης (Online Linguistic Support- OLS) της ΕΕ.

Σκοπός αυτής της δράσης είναι η ενδυνάμωση των γλωσσικών δεξιοτήτων των προσφύγων και η ενσωμάτωσή τoυς στα ευρωπαϊκά συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα συνεργαστεί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, προκειμένου να οργανωθεί, άρτια και αποτελεσματικά, η διαδικασία υποστήριξης των προσφύγων για την πλήρη αξιοποίηση αυτής της υπηρεσίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση αυτή μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες στον παρακάτω  σύνδεσμο,  ενώ για την πορεία της δράσης ειδικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου  θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση, αμέσως μόλις οριστικοποιηθούν οι προδιαγραφές συνεργασίας  με την Ύπατη Αρμοστεία και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς.  

 

http://erasmusplusols.eu/el/ols4refugees/

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ