23.8.2016 16:38

20 χρόνια διαρκούς παρουσίας της Euroclassica στη Χίο

ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4.500 ΣΥΝΕΔΡΟΙ

Ξεκινάει μεθαύριο Πέμπτη το  συνέδριο κλασικών σπουδών της Euroclassica-Ομηρικής Ακαδημίας στο Ομήρειο, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και την υποστήριξη του Δήμου Χίου.

Το συνέδριο της Ομηρικής Ακαδημίας διοργανώνεται στη Χίο τα τελευταία 20 χρόνια, έχοντας φιλοξενήσει περισσότερους από 4.500 συνέδρους και φοιτητές από Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Φέτος διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Φιλολόγων Κλασικών Σπουδών με τη συμμετοχή φοιτητών και καθηγητών Πανεπιστημίων από την Αργεντινή, την Ισπανία, την Κίνα, την Κροατία, τη Λιθουανία, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Χιλή, τη Μάλτα, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, τη Δανία, τη Γαλλία, αλλά και μεταπτυχιακούς Έλληνες φοιτητές από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην λαμπρή τελετή έναρξης της Γενικής Συνέλευσης, που έγινε παράλληλα με τον εορτασμό του Αργυρού Ιωβηλαίου της Euroclassica, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δήμος Χίου επαινέθηκε για τη σχεδόν 20ετή συμβολή του στη διοργάνωση του Συνεδρίου στη Χίο, ενώ ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος και η Κοσμήτορας Ελένη Καραμαλέγκου της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρθηκαν με πολύ θερμά λόγια στο Δήμο μας, που στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε συμβάλλει ενεργά στη διεξαγωγή του συνεδρίου της Ομηρικής Ακαδημίας, στην προβολή της Χίου ως γενέτειρας του Ομήρου και στην εξακτίνωση των Ελληνικών γραμμάτων και του Πολιτισμού.                                                     

Η τελετή  έγινε παρουσία του Πρόεδρου της Euroclassica John  Bulwer, του μεγάλου Ισπανού καθηγητή Jose Lui Navarro, της Γραμματέως της Euroclassica Ch. Haller, του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θ. Δημόπουλου, της Κοσμήτορος της Φιλοσοφικής Σχολής Ε. Καραμαλέγκου καθώς και μελών της Ακαδημίας Αθηνών και Ακαδημαϊκών από όλον τον κόσμο. Τον Δήμο μας εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Βιβή Ποταμούση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ