4.12.2014 11:43

1ο βήμα με το 1ο Τμήμα για τον περιφερειακό

• ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Τα χέρια της Χρ. Καλογήρου έλυσε χθες η δέσμευση των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής στην τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη ότι, αν υπογραφεί άμεσα η έγκριση συμβασιοποίησης του 1ου τμήματος του δρόμου παράκαμψης της πόλης της Χίου, υπάρχει η δέσμευση του αναδόχου ότι θα ολοκληρώσει το έργο, ύψους περίπου 6 εκ. ευρώ,  μέχρι τις 15/12/2015.

Το φάσμα της μη έγκαιρης ολοκλήρωσης των έργων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία του ΕΣΠΑ πλανάται στα τεχνικά κλιμάκια της Περιφέρειας, για αυτό και υπήρξαν αρχικές αρνητικές εισηγήσεις, ωστόσο χθες αποφασίστηκε να ανάψει το «πράσινο φως» για δυο ακόμα έργα της Χίου, την ανάπλαση του δημοτικού ακινήτου της Απλωταριάς και τα αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Παρθένη. Με λίγα λόγια θα ξεκινήσει αγώνας δρόμου για την ολοκλήρωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθούν οι δυσεύρετοι εθνικοί πόροι να σηκώσουν το βάρος τους. 

Τα έργα

- "Δρόμος για την παράκαμψη της πόλης της Χίου από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 0+750", συνολικού Π/Υ 11.814.000 €

Με την εκτέλεση του έργου θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή του Α' Τμήματος του δρόμου παράκαμψης της πόλης της Χίου, από τη Χ.Θ. 0+000 έως τη Χ.Θ. 0+750. Το τμήμα αυτό αφορά στη σύνδεση της οδού Βερίτη με την Ε.Ο. Χίου - Καλλιμασιάς, στο ύψος του ποταμού Παρθένη. Πρόκειται δε να αποτελέσει τη συνέχεια των υφιστάμενων Α, Β και Γ τμημάτων του δρόμου παράκαμψης, με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και σύγχρονου οδικού άξονα για την παράκαμψη της πόλης και την ανακούφιση της κυκλοφορίας.

 - "Αντιπλημμυρική προστασία λεκάνης Παρθένη ποταμού", συνολικού Π/Υ 637.000 €

Με την εκτέλεση του έργου θα πραγματοποιηθεί η αντιπλημμυρική προστασία του άνω τμήματος της λεκάνης του ποταμού Παρθένη στο Δήμο Χίου. Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή του μοναστηριακού συγκροτήματος της Νέας Μονής Χίου και περιλαμβάνουν την κατασκευή μικρών υπερπηδητών φραγμάτων από σκυρόδεμα, τον επανασχεδιασμό των τεχνικών έργων του οδικού δικτύου και τη συντήρηση και βελτίωση του αποστραγγιστικού δικτύου των υπαρχόντων δρόμων της περιοχής.

 - "Επισκευή νεοκλασικού δημοτικού κτηρίου στην οδό Απλωταριάς και μετατροπή του σε πολιτιστική υποδομή", συνολικού Π/Υ 650.000 €

Με την εκτέλεση του έργου θα επισκευαστεί το νεοκλασικό δημοτικό κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Απλωταριάς και Χωρέμη, στην πόλη της Χίου. Το έργο προβλέπει τη στατική ενίσχυση του κτηρίου και την πλήρη αποκατάσταση της αισθητικής και λειτουργικότητάς του, ώστε αυτό να χρησιμοποιηθεί ως κτήριο πολιτιστικής υποδομής.

 Για το θέμα αυτό η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την ιδιαίτερη σημασία που έχουν τα συγκεκριμένα έργα για τη Χίο, τα οποία έχουν καθυστερήσει σημαντικά, δίνουμε τη δυνατότητα στο Δήμο Χίου να προχωρήσει στην υλοποίησή τους.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ