7.10.2014 9:50

Δρόμοι με σεβασμό στην αναπηρία

ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ, ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΕΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΗΡΙΑ ΣΕ 10 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Τις προϋποθέσεις της ισότιμης μετακίνησης των πολιτών στο κέντρο της πόλης διαμορφώνει ο Δήμος Χίου προωθώντας την υλοποίηση του έργου «δημιουργία υποδομών προσβασιμότητας και επισκεψιμότητας ΑμεΑ στα δημοτικά κτίρια και σε κοινόχρηστους χώρους της πόλεως Χίου και προμήθεια ειδικού οχήματος μεταφοράς ΑμεΑ», του οποίου την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου» είχε ανακοινώσει από το Δεκέμβριο του 2013 η δημοτική αρχή Λαμπρινούδη.

Καλή αρχή με τη Ζολώτα

Οι πρώτες εργασίες του έργου, που θα κοστίσει περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου με την περιβόητη οδό Ζολώτα, το στενό μεταξύ του 1ου Γυμνασίου και του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χίου.

Τα συνεργεία, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάκη Τσακό, αναμένεται να προχωρήσουν στην πλακόστρωση και πεζοδρόμηση της οδού, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση.

Επόμενο εγχείρημα αποτελεί η οδός Στεφάνου Τσουρή, από τη διασταύρωσή της με την Απλωταριά μέχρι τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο.

Τα συνεργεία του αναδόχου σε πρώτη φάση θα ξηλώσουν τα παλαιά πεζοδρόμια και στη συνέχεια θα εφαρμόσουν τη μελέτη που προβλέπει τη διαπλάτυνση τους, ώστε να μετακινούνται με άνεση πεζοί, αναπηρικά αμαξίδια και μητέρες με καρότσια.

Οι εργασίες, σύμφωνα με τον κ. Τσακό, θα συνεχιστούν κατά προτεραιότητα στις οδούς Φιλίππου Αργέντη και Κοραή ενώ το έργο έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 10 μήνες.
Στόχος του έργου είναι να δημιουργήσει στην πόλη μια κυκλική διαδρομή, στην οποία θα μπορεί με ασφάλεια και άνεση να κινείται ένα αμαξίδιο, εξυπηρετώντας κοινωνικές δράσεις των ΑμεΑ. 
Παράλληλα θα αποκατασταθεί η προσβασιμότητα των Α.με.Α. σε όσα δημόσια κτίρια δεν ήταν εφικτή μέχρι στιγμής.

«Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο που θα εξασφαλίσει την ισότιμη μετακίνηση και πρόσβαση των συμπολιτών μας με προβλήματα κίνησης σχεδόν σε όλο το κέντρο», αισιοδοξεί ο κ. Τσακός. 

Το βασικό ζητούμενο πάντως για μία ακόμη φορά είναι η οδηγική συμπεριφορά των Χιωτών που τελικά θα κρίνει και την αποτελεσματικότητα του έργου, καθώς η εικόνα των σταθμευμένων αυτοκινήτων στα πεζοδρόμια θα πρέπει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να αποτελέσει οριστικά παρελθόν. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ