7.10.2014 9:25

Κόπασε η εκλογολογία, φούντωσαν τα σενάρια για (μίνι) ανασχηματισμό

Η κίνηση του πρωθυπουργού να ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση, κόπασε την εκλογολογία. Ωστόσο, στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα άρχισαν να φουντώνουν τα σενάρια για νέες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με Τα Νέα, τις σχετικές συζητήσεις, που κυριάρχησαν στην πρεμιέρα των εργασιών της Ολομέλειας για τη νέα κοινοβουλευτική σεζόν, είναι προφανές ότι πυροδοτούν τα αυστηρά μηνύματα του Αντώνη Σαμαρά προς υπουργούς και βουλευτές από το βήμα της εκδήλωσης για τα γενέθλια της ΝΔ. 

Η πρωθυπουργική παρέμβαση, η οποία συνδυάζεται με την αναγκαστική αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας λόγω της μετακίνησης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Κομισιόν, τάραξε τα νερά στο νεοδημοκρατικό στρατόπεδο - σε σημείο που βουλευτές και κομματικοί παράγοντες να διακινούν ήδη ονόματα υποψήφιων διαδόχων στο ΥΕΘΑ, αλλά και να αναζητούν το εύρος των αλλαγών που μπορεί να συνοδεύσει η συγκεκριμένη αντικατάσταση.

Ακόμη και κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν η αναπλήρωση Αβραμόπουλου να αποτελέσει την ευκαιρία για «διορθωτικές κινήσεις» στο κυβερνητικό σχήμα, οι οποίες είναι προφανές ότι δεν μπορεί να περιοριστούν μόνο σε ένα υπουργείο.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, οι ελπίδες βουλευτών που έμειναν τον περασμένο Ιούνιο εκτός νυμφώνος αναπτερώνονται - αντιθέτως, σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται υπουργοί που θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τους φωτογράφισε με την παρέμβασή του.

Όπως σημειώνουν Τα Νέα, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Αργύρη Ντινόπουλου, ο οποίος κατά τον χθεσινό αγιασμό «τρύπωσε» στα υπουργικά έδρανα και κάθησε στην κενή θέση δίπλα στον πρωθυπουργό.

Η κίνηση του υπουργού Εσωτερικών ερμηνεύτηκε από πολλούς συναδέλφους του ως προσπάθεια να ζεστάνει το ψυχρό κλίμα που δημιούργησαν οι πρόσφατες δηλώσεις του στη σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός, πάντως, φαίνεται ότι δεν συγκινήθηκε αφού καθ' όλη τη διάρκεια της τελετής δεν έδωσε σημασία στον Ντινόπουλο, με αποτέλεσμα οι δύο άνδρες να μην ανταλλάξουν κουβέντα.
Newsroom ΔΟΛ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ