7.4.2016 13:00

1.838 πρόσφυγες στη Χίο. - Σε εφαρμογή το σχέδιο μεταφοράς ατόμων στη Λέρο με το "Tera Jet"

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Εντείνονται, στη σκιά των χθεσινών επεισοδίων, οι προσπάθειες από Αστυνομία και Λιμενικό, προκειμένου να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός προσφύγων και μεταναστών που θα μεταφερθεί εθελοντικά από τη Χίο στη Λέρο, εξαιτίας του μη διαχειρίσιμου αριθμού που παραμένει στο νησί εδώ και 2 εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών στη Χίο βρίσκονται 1.838 πρόσφυγες και μετανάστες με τους περισσότερους από αυτούς (1838) να βρίσκονται στη ΒΙ.ΑΛ. και τους υπόλοιπους (591) να παραμένουν διασκορπισμένοι μεταξύ Σούδας και Λιμανιού.

Το πλοίο "TeraJet" παραμένει δεμένο στο λιμάνι των Μεστών από την προηγούμενη Παρασκευή περιμένοντας οδηγίες από το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Τα γεγονότα της Πέμπτης ανάγκασαν την Κυβέρνηση να εφαρμόσει την εξαγγελία του Ν. Τόσκα για μεταφορά μεταναστών σε νησιά που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο 180 άτομα επιθυμούν οικειοθελώς να μεταφερθούν στη Λέρο προς το παρόν, ενώ οι προσπάθειες για συγκέντρωση μεγαλύτερου αριθμού συνεχίζονται. 

Ο αρχικός στόχος μεταφοράς 800 ατόμων, αποτελεί ανέφικτο στόχο, κι αυτό με δεδομένο ότι το ενδιαφέρον των προσφύγων και των μεταναστών στρέφεται πλέον στο αίτημα για πολιτικό άσυλο, με τις αιτήσεις να ξεπερνούν τις 1.200. Να σημειωθεί ότι το πλοίο πιθανά να αναχωρήσει πιθανά το απόγευμα της Πέμπτης. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ