13.5.2015 10:38

180 μετανάστες και σύλληψη 2 μεσαζόντων

Σε 5 συνολικά περιστατικά επιχείρησε από τα ξημερώματα της Τετάρτης μέχρι αυτή την ώρα το Λιμεναρχείο Χίου περισυλλέγοντας συνολικά 180 άτομα.

Συγκεκριμένα 43 άτομα εντοπίστηκαν στο Πετροκάραβο στον Βροντάδο, 58 άτομα στην Αιγνούσα, 37 στην Παναγία Οινουσσών και ακόμα 40 άτομα και πάλι στην Παναγία σήμερα το πρωί.

Σύλληψη μεσαζόντων

Παράλληλα ενώπιον των δικαστικών αρχών οδηγήθηκαν  δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν από το Λιμεναρχείο καθώς όπως αποδείχθηκε εμπλέκονταν σε κύκλωμα που διευκόλυνε μετανάστες να μεταβαίνουν στην Αθήνα χωρίς να καταγράφονται στις λίστες του Λιμενικού και χωρίς να περνάνε από τη διαδικασία των κέντρων προσωρινής φιλοξενίας.

Το περιστατικό ξετυλίχθηκε όταν το πρωί της Δευτέρας από το γκρουπ των 40 ατόμων που αποβιβάστηκαν στα Καρδάμυλα 3 άτομα αποσπάστηκαν πριν την άφιξη του Λιμεναρχείου και βρήκαν κρησφύγετο σε ξωκλήσι της περιοχής. Ακολούθως οι 2 Πακιστανοί που βρίσκονταν στην πόλη επικοινώνησαν τηλεφωνικώς  με τους 3 ομοεθνής τους στέλνοντάς τους ταξί να τους παραλάβει από τα Καρδάμυλα. Στόχος ήταν οι 3 Πακιστανοί πληρώνοντας το αντίστοιχο τίμημα να μεταβούν στην Αθήνα χωρίς να περάσουν από τον έλεγχο των αρχών.

Όταν το περιστατικό έπεσε στην αντίληψη του Λιμεναρχείου στελέχη της Ασφάλειας έκλεισαν μαζί τους τηλεφωνικό ραντεβού με αποτέλεσμα να τους συλλάβουν επ’ αυτοφώρω.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ