18.7.2012 10:21

178 θέσεις σε παιδικούς σταθμούς

- ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΕ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

 
Από την περασμένη Παρασκευή έως και τις 23 Ιουλίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτησή για ένταξης στο πρόγραμμα επιδοτούμενων από το ΕΣΠΑ δημοτικών και ιδιωτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, που ανήκουν στην ΕΕΤΑΑ.                
Δικαίωμα ένταξης έχουν οικογένειες με εισόδημα έως 40.000 ευρώ. Στους οριστικούς πίνακες επιλέξιμων δομών για τη Χίο εντάχθηκαν  7 δημοτικοί και 6 ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Οι δημοτικοί
Στην δικαιοδοσία της ΔΗΚΕΧ περιλαμβάνονται οι σταθμοί Γλυκό μου Μανταρίνι στο Τάλλαρος στον Κάμπο με δυνατότητα κάλυψης  15 θέσεων, Νερομπογιές και Νότες στην οδό Αεροπόρου Περρίκου στο Βαρβάσι με 22 θέσεις, το «Συνεργείο» του πρώην δήμου Καρδαμύλων στη θέση Νεραύλακας με 15 θέσεις, το ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Περιβόλι» στα Λιβάδια  με 30 θέσεις και το ΚΔΑΠ ΑμεΑ στο Κοντάρι με 50 θέσεις.
Στις προθέσεις της ΔΗΚΕΧ ήταν η δημιουργία και λειτουργία από τη σεζόν 2012-2013 ενός ακόμη Παιδικού Σταθμού σε περιοχή που θα επιλεγόταν από την καταγραφή των  αυξημένων αναγκών των δημοτικών ενοτήτων, αλλά ενώ έχουν καταγραφεί οι προϋποθέσεις συμμετοχής των ωφελούμενων, η προσπάθεια έχει σταματήσει από την αδυναμία προσλήψεων, προς το παρόν τουλάχιστον.
…Και οι ιδιωτικοί
Στις επιλέξιμες δομές έχουν ενταχθεί οι ιδιωτικοί σταθμοί  «Τα χελιδόνια», στην οδό οπλαρχηγού Π. Σφακιανού με 9 θέσεις, «Οι μικροί εξερευνητές» στη Γυμνασιάρχου Μαδιά 11 με 6 θέσεις, η «Καραμέλλα» στην οδό Μ. Βατάκη 2 με 15 θέσεις, η «Λιλιπούπολη»  στην οδό Καραολή και Δημητρίου με 5 θέσεις, «Το Γαϊτανάκι» στην οδό Βούρου 27 με 3 θέσεις και η «Παραμυθούπολη», στην οδό Ασωμάτων με 3 θέσεις. 
Οι  προϋποθέσεις                      
 Η έγκαιρη υποβολή θα αποδεικνύεται μόνο από τον αριθμό πρωτοκόλλου που παίρνει η αίτηση από την ΕΕΤΑΑ. Θα λαμβάνεται υπόψη μόνο η πρώτη υποβληθείσα και πρωτοκολλημένη αίτηση.
Οι ενδιαφερόμενες έχουν δικαίωμα δήλωσης έως και τεσσάρων εναλλακτικών επιλογών σταθμών, με σειρά προτεραιότητας, για εγγραφή του παιδιού τους σε δομές της προτίμησής τους και έως δύο εναλλακτικές επιλογές στα  ΚΔΑΠ / ΚΔΑΠ - ΜΕΑ σε επίπεδο πόλης.
Το πρόγραμμα λέγεται «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». Η πρόσκληση απευθύνεται στις γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών, εφήβων και ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας, αν αυτά έχουν αναπηρία.
Η αίτηση διατίθεται σε έντυπη μορφή σε εργάσιμες ημέρες και ώρες από τα Γραφεία της ΕΕΤΑΑ και σε ηλεκτρονική στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ www.eetaa.gr.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ