2.6.2014 11:58

1550 μαθητές στα προγράμματα του Ναυτικού Μουσείου

ΛΗΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Έληξαν με μεγάλη επιτυχία και εφέτος τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχή χρονιά το ναυτικό μουσείο της Χίου σε συνεργασία με την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολή Βροχαρίδου.
Για τη σχολική χρονιά 2013-2014 το μουσείο είχε δημιουργήσει 3 εκπαιδευτικά  προγράμματα ανάλογα την ηλικία και την τάξη, από νήπια έως μαθητές της 6ης  δημοτικού.
Οι  μαθητές νηπίων  και Α’ δημοτικού παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζει ο  Βασιλιάς Αλέξανδρος», από Β’ έως Δ’ τάξη το πρόγραμμα «Μικροί Θαλασσόλυκοι» και οι μαθητές της Ε’  και ΣΤ’ το πρόγραμμα «Από τα πανιά στον ατμό».
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα ξεκίνησαν την 1η Οκτώβρη και ολοκληρώθηκαν στις 25 Μαΐου.  Συμμετείχαν περίπου 1.550 μαθητές από όλα σχεδόν τα δημοτικά σχολεία της Χίου.
Παράλληλα διεξαγόταν και διαγωνισμός με θέμα την «Θάλασσα», ομαδικές κατασκευές η ατομικές. Οι εργασίες των μαθητών (κατασκευές ή ζωγραφιές ) εκτίθενται  σε χώρο του μουσείου. Η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 30  Αυγούστου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ