29.9.2016 11:34

15 εκ. ευρώ για καλύτερο νερό στο Β. Αιγαίο

Μία σημαντική απόφαση  που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας νερού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου υπέγραψε η Χρ. Καλογήρου.

Η απόφαση αφορά σε προσκλήσεις μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα στα:

    •  Έργα αξιοποίησης επιφανειακών και θαλασσίων υδάτων για χρήση ή /    και για εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.
    •  Έργα ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου ύδατος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των δράσεων ανέρχεται στο ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ και δικαιούχοι των προσκλήσεων είναι η Περιφέρεια, οι Δήμοι και οι ΔΕΥΑ των νησιών του Βορείου Αιγαίου για έργα κατασκευής ταχυδιυλιστηρίων, δημιουργίας μονάδων αφαλάτωσης σε περιοχές που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα ύδρευσης, ενίσχυσης υδραγωγείων για την κάλυψη αναγκών ύδρευσης (δεξαμενές, αντλιοστάσια, αγωγοί μεταφοράς ύδατος κ.α.), καθώς και έργα αντικατάστασης, εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα επάρκειας ή ποιότητας ύδατος.

 «Αξιοποιώντας τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρέχουμε τη δυνατότητα στους φορείς των νησιών μας να προετοιμάσουν και να υλοποιήσουν έργα στον τομέα της εξοικονόμησης ύδατος και στη γενικότερη αναβάθμιση των υποδομών στα νερά. Τα έργα αυτά εξασφαλίζουν τη σταδιακή βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας στα ύδατα των νησιών μας, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και αντιμετωπίζοντας με τον τρόπο αυτό τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες»,ανέφερε η κα. Καλογήρου. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ