24.2.2016 10:54

145 πενταμηνίτες μόνο για τη ΒΙ.ΑΛ.

Ο ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΠΕΝΤΑΜΗΝΙΤΩΝ ΣΤΗ ΒΙΑΛ "ΠΡΟΔΙΔΕΙ" ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Πρόσφορο έδαφος φαίνεται ότι βρίσκουν τα συνεχή αιτήματα των νησιωτικών Δήμων που πλήττονται από το προσφυγικό, προκειμένου να ενισχυθούν με πρόσληψη προσωπικού ώστε αφενός να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που δημιουργεί η λειτουργία των hotspot, αφετέρου να διαχειριστούν καλύτερα τις προσφυγικές ροές που προβλέπεται ότι για το 2016 θα ξεπεράσουν το 1 εκ. άτομα.

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αποφάσισε να διαθέσει 190 συμβασιούχους πενταμηνίτες στη Χίο και 450 στη γειτονική Λέσβο. Από τα 190 άτομα που θα προσληφθούν στο νησί μας, τη μερίδα του λέοντος με 145 συμβασιούχους θα λάβει το hotspot στη ΒΙ.ΑΛ. ενώ οι υπόλοιποι 45 θα διατεθούν στην υπηρεσία καθαριότητας. Μάλιστα η πλειονότητα των 45 ατόμων θα απασχοληθεί στην καθαριότητα δημοσίων χώρων που πλήττονται από το προσφυγικό όπως παραλίες, η λεωφόρος Αιγαίου, το Κάστρο και άλλες περιοχές εντός του κέντρου και όχι μόνο.

//Προμήνυμα μεγάλων αφίξεων//

Ο αριθμός των συμβασιούχων που πρόκειται να προσληφθούν είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων χρόνων και καταδεικνύει την αγωνία της κυβέρνησης για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών καθώς και για τον πιθανό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά εξαιτίας του κλεισίματος των συνόρων.

Οι 145 εργαζόμενοι μαζί με τους υπόλοιπους 100 εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί, θα απασχοληθούν για τις ανάγκες της ΒΙ.ΑΛ. κάτι που βάζει σε σκέψεις τη δημοτική αρχή που σε κάθε περίπτωση ετοιμάζεται να ζητήσει διευκρινήσεις για τον τρόπο που θα κατανεμηθούν τα συγκεκριμένα άτομα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ