5.7.2016 11:13

1,4 εκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων γονέων

Δύο σημαντικές προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο», συνολικού προϋπολογισμού 1,42 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Χρ. Καλογήρου.

Η πρώτη πρόσκληση αφορά στην παροχή σε ωφελούμενα άτομα (άνδρες και γυναίκες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων) θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών για το σχολικό έτος 2016-2017 σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Στόχος της δράσης είναι η συμβολή στην αύξηση και διατήρηση της απασχόλησης των ωφελούμενων ατόμων με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας, ώστε μέσα από αυτή την διευκόλυνση να ανταποκριθούν στον ρόλο της παιδικής προστασίας και οικογενειακής μέριμνας.  Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.328.786 ευρώ. 

Η δεύτερη πρόσκληση αφορά στην παροχή σε ωφελούμενα άτομα (άνδρες και γυναίκες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων) θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών με αναπηρία για το σχολικό έτος 2016-2017 σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας για προνήπια με αναπηρία και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α.) στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνολικού προϋπολογισμού 97.777 ευρώ.

«Στοχεύοντας στην κοινωνική συνοχή αξιοποιούμε χρηματοδοτικές δυνατότητες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για να υποστηρίξουμε ευπαθείς ομάδες γονέων ώστε να ανταποκριθούν στον πολύπλευρο ρόλο τους», ανέφερε η κ. Καλογήρου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ