5.3.2013 14:29

1.350.000m3 στο φράγμα Κατράρη

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗ 400.000m3

Η ανάδοχος εταιρεία «Θέμελη» μίλησε για τα υδάτινα αποθέματα του φράγματος Κατράρη και δικαιώνει, κατά τη ΔΕΥΑΧ, τις εκτιμήσεις της, ανεβάζοντας την ποσότητα του νερού στα 1.350.000m3 .

«Όσο για το δικαίωμα χρήσης του  νερού αυτού για ύδρευση υπάρχει η υπ’ αριθμ.122092/5-2-2004 ΚΥΑ, βάσει της οποίας δε χρειάζεται καμία αδειοδότηση αφού προβλέπεται για υδρευτική χρήση ποσότητα 400.000m3», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Μιχ. Φυτούσης.

Τα αποθέματα, κατά το Δήμο, εκτιμώνται από μηχάνημα που ελέγχει τη στάθμη του νερού και βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του φράγματος. Ενδεχόμενα αυτή είναι και η έγκυρη απάντηση.

Ωστόσο και η ποσότητα αυτή δεν κρίνεται ικανοποιητική, αν δεχθούμε ότι το φράγμα δέχεται τις απορροές τριών δυνατών έως μέτριων ετών βροχόπτωσης, χωρίς να έχει διαθέσει μέρος του νερού του, κάτι που σημαίνει ότι η ετήσια συλλογή δεν υπερβαίνει τις 600.000m3, γεγονός που οφείλει να συνυπολογιστεί στο σχεδιασμό αξιοποίησης του.

Με την ευκαιρία η ΔΕΥΑΧ ενημερώνει ότι τα φράγματα του Ζυφιά, της Ψαρόπετρας, του Σαλιάκοβου, του Πιτυούς, του Βικύου και των Κουρουνίων είναι όλα τους γεμάτα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ