27.7.2013 10:50

1300 στρέμματα ο θλιβερός απολογισμός

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Μαύρη γη και μία κοινωνία με ερωτηματικά για την αφέλεια(;) του δράστη άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά της βόρειας Χίου στο Πιτυός που διήρκησε συνολικά 2 24ωρα και θύμισε σε όλους μας ότι είμαστε τελικά ανεπίδεκτοι μαθήσεως.

Σύμφωνα με τον απολογισμό της Π.Υ. Χίου και του Αρχηγείου του Σώματος η πυρκαγιά αποτέφρωσε συνολικά 1300 στρέμματα εκ των οποίων τα 1100 είναι καθαρό δάσος, τα 100 είναι δασική έκταση ενώ τα υπόλοιπα 100 χορτολιβαδική.

Την ίδια ώρα αντιμέτωπος με βαριές ποινές είναι ο 67χρονος δράστης Η. Π. του Ι. ο οποίος όπως αποδείχθηκε επιχείρησε να αποτεφρώσει πτώματα ποντικών που υπήρχαν μέσα στο αγρόκτημά του εντός βαρελιού.

Αυτή του η προσπάθεια αποτέλεσε τελικά και την αιτία έναρξης της πυρκαγιάς που απείλησε όσο καμία άλλη τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου στη Β. Χίου, το Γιαννάκι.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου

«Ο Π.Η του Ι γεννηθεις του 1945 κρίθηκε ένοχος για εμπρησμό από πρόθεση αγροτικής έκτασης από τη οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε άνθρωπο και για εμπρησμό δάσους μεγάλης έκτασης.  Αφέθηκε ελεύθερος εωσότου εκδικαστεί η υπόθεση του με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ