13.10.2016 11:53

10η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» και στη Χίο

«ΤΟ 66% ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ», ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ

Και στη Χίο για 10η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί η δράση «Νύχτα χωρίς ατυχήματα» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Χίου, τον Τομέα Ψυχικής Υγείας Χίου και το τοπικό Ραδιοταξί.

Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση των θεμάτων που συμβάλλουν στην Οδική Ασφάλεια στη χώρα μας αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο, την ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και διαδίδοντας το μήνυμα στους νέους μας ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί

Εθελοντές του Τομέα Ψυχικής Υγείας θα βρίσκονται έξω από το 44 Bar & Coffee Shop στη Λ.Αιγαίου 44, για να ενθαρρύνουν όσους προσέρχονται για διασκέδαση να επιλέξουν από την παρέα τους τον «Οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει καθόλου αλκοόλ όλο το βράδυ. Κατά την έξοδό του από το κατάστημα θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση ένα φιλικό αλκοτέστ από τους Αστυνομικούς της Τροχαίας, για να διαπιστωθεί εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει, ο «Οδηγός της παρέας» θα επιβραβεύεται, ενώ σε άλλη περίπτωση θα συμβουλεύεται να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί, με δωρεάν μεταφορά – προσφορά του Radiotaxi Χίου.

Τα τελευταία χρόνια στη Χίο, η μέθη καταγράφεται ως ο βασικός παράγοντας πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων (σε ποσοστό 66%). Για το λόγο αυτό οι δράσεις αυτές στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση όσων οδηγούν, ώστε να κατανοήσουν τη επικινδυνότητα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και την εμπέδωση του μηνύματος ότι «Όλοι διασκεδάζουν αλλά ένας δεν πίνει: Ο Οδηγός της Παρέας».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ