30.7.2020 16:14

Φωτισμός εξωτερικού χώρου για αυλή, κήπο, μπαλκόνι – Ποιότητα και μοντέρνο ύφος

Καταρχάς είναι αναγκαίο να διαχωρίσουμε τον εσωτερικό με τον εξωτερικό φωτισμό. Οι ανάγκες των δύο χώρων είναι πολύ διαφορετικές και αυτό αποδεικνύεται από το πόσο διαφορετικά είναι τα φωτιστικά που χρησιμοποιούνται σε κάθε περίπτωση. Από φωτιστικά εξωτερικού χώρου, φωτιστικά οροφής,spotled, μπορείτε να επιλέξετε εκείνα τα είδη που θα φωτίσουν κάθε γωνιά του εξωτερικού σας χώρου.

Υπάρχουν πολλές παράμετροι, οι οποίες βοηθούν ώστε να επιλεγεί ο κατάλληλος φωτισμός. Αυτές είναι η σωστή κατανομή φωτισμού, η μελέτη του χώρου για την εύρεση λύσεων και η εστίαση σε συγκεκριμένα σημεία που είναι αναγκαίο να φωτιστούν.

Ποια είναι λοιπόν τα κατάλληλα φωτιστικά εξωτερικού χώρου;

Για να το απαντήσουμε αυτό, θα πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι η χρήση του εξωτερικού χώρου.

Ο φωτισμός δαπέδου σίγουρα αποτελεί μία βάση φωτισμού, αφού στον κήπο είναι πολύ συνηθισμένο να τοποθετούμε επιδαπέδιο φωτισμό. Δείτε εδώ ένα σποτ δαπέδου που μπορείτε να συνδυάσετε για κάθε επιφάνεια. Λειτουργεί και ως φωτισμός σήμανσης για να περπατήσετε ως την είσοδο ή τις σκάλες.

Ο φωτισμός στον κήπο, αναμφισβήτητα δημιουργεί μία ευχάριστη ατμόσφαιρα. Μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ όμορφο μέρος εστίασης ή να αποτελέσει μία ήρεμη γωνιά διαβάσματος.

Επίσης με τον κατάλληλο φωτισμό, όπως ένα σποτάκι τοίχου μπορείτε να τονίσετε τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του κήπου όπου η βλάστηση με δέντρα και λουλούδια φωτίζεται και δημιουργεί μία πολύ όμορφη εικόνα.

Στην μεγάλη ποικιλία Petridis θα βρείτε φωτιστικά από υλικά που έχουν κατασκευαστεί από υλικά υψηλής ποιότητας με μεγάλο βαθμό στεγανότητας και επιφάνειες που δεν διαβρώνονται από τις εξωτερικές συνθήκες.

Υπάρχουν φωτιστικά που αντέχουν ακόμα και μέσα στο νερό. Συνήθως αποτελούνται από ισχυρό αλουμίνιο και αντανακλούν ένα μέρος της υπεριώδους ακτινοβολίας. Ωστόσο στις νησιωτικές περιοχές καλό είναι τα φωτιστικά να αποτελούνται από ορείχαλκο ή πλαστικό λόγω της αλμύρας από τη θάλασσα που μπορεί να διαβρώσει όλες τις άλλες επιφάνειες.

Τέλος για τα φωτιστικά led δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας που μπορείτε να πετύχετε.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες γιαφωτισμός led από την PetridisLighting.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ