22.1.2019 12:50

Σύγκρινε ασφάλειες αυτοκινήτων και γλίτωσε χρήματα

Έρχεται ώρα για τη σύναψη ή την ανανέωση του ασφαλιστηρίου σου; Δες με ποιους τρόπους μπορείς να πετύχεις χαμηλότερα ασφάλιστρα! 

1.  Σύγκρινε τακτικά

Επωφελήσου από τον ανταγωνισμό και δες εάν μπορείς να βρεις πιο οικονομική ασφάλεια κάνοντας έρευνα αγοράς!

Το ξέρεις ότι η διαφορά που μπορεί να προκύψει είναι έως 40% για ένα ασφαλιστήριο με τις ίδιες ακριβώς καλύψεις;

Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε ασφαλιστική εταιρεία έχει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική και στοχεύει σε διαφορετικό προφίλ πελάτη από μία άλλη.

Επιπλέον, οι περισσότερες εταιρείες, προσφέρουν καλύτερες τιμές στους νέους ασφαλισμένους τους από ότι στους ήδη υπάρχοντες πελάτες!

Πριν ανανεώσεις, μπες στο insurancemarket.gr και σύγκρινε 21 ασφαλιστικές εταιρείες σε 1' για να βρες την καλύτερη τιμή για εσένα!

2.  Επίλεξε προσεκτικά τις καλύψεις

Μελέτησε προσεκτικά τις καλύψεις που έχεις στο συμβόλαιό σου. Οι σύμβουλοί της insurancemarket.gr μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις ποιες είναι σημαντικές για εσένα.

Για παράδειγμα, μία πολύ χρήσιμη κάλυψη λόγω του μεγάλου αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων είναι  η "κάλυψη ζημιών από ανασφάλιστο όχημα".

Πάρε online προσφορά άμεσα και γλύτωσε χρήματα

Επίσης, εάν το όχημά σου είναι καινούριο, πιθανότατα δε χρειάζεσαι την κάλυψη οδικής βοήθειας γιατί τις περισσότερες φορές την παρέχει η αντιπροσωπεία για έως και 2 χρόνια από την ημερομηνία αγοράς.

Όσον αφορά τα παλαιότερα οχήματα, ίσως χρειαστεί να μειώσεις τις προαιρετικές καλύψεις.

3.  Επίλεξε την καλύτερη απαλλαγή για εσένα

Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν κλίμακες απαλλαγής όσον αφορά την κάλυψη πυρός/κλοπής και την κάλυψη μικτής. Μεγαλύτερη απαλλαγή σημαίνει χαμηλότερο ασφάλιστρο!

Για παράδειγμα, η αύξηση της απαλλαγής κατά 200€ για ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 10.000€ μπορεί να επιφέρει μείωση του ασφαλίστρου κατά 20€ ή και παραπάνω.

 Συμβουλέψου τον σύμβουλό σου για να σε βοηθήσει να επιλέξεις την απαλλαγή που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

4.  Δες αν δικαιούσαι κάποια έκπτωση

Κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις που φτάνουν έως και 20% για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες (ένστολοι, άνεργοι, δημόσιοι υπάλληλοι).

Επίσης, μπορεί να έχεις κάποια άλλη ειδική έκπτωση.

5.  Αναπροσάρμοσε την αξία του οχήματός σου

Πάντα να ασφαλίζεις το όχημά σου στην τρέχουσα τιμή της αγοράς!

 Έλεγξε την τρέχουσα αξία του οχήματός σου σε ένα από τα αντίστοιχα sites (π.χ car.gr, autotriti.gr, xe.gr ή τις τιμές που προτείνονται στο αντίστοιχο πεδίο της φόρμας τιμολόγησης) και στη συνέχεια προσάρμοσε την στην ασφάλειά σου.

Σε περίπτωση κλοπής, θα αποζημιωθείς με βάση την τρέχουσα τιμή αγοράς οπότε δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεις επιπλέον ασφάλιστρα για μεγαλύτερο ασφαλιζόμενο κεφάλαιο.

6. Τα μάτια σου στον δρόμο!

Οι ασφαλιστικές επιβραβεύουν τους πελάτες που δεν προκαλούν ατυχήματα και επιβαρύνουν το ασφάλιστρο των οδηγών με ιστορικό συχνών ζημιών.

Συνήθως παρέχεται έκπτωση σε ασφαλισμένους που στα τρία η πέντε προηγούμενα χρόνια συνεχούς ασφάλισης δεν έχουν προκαλέσει ατύχημα.

 Ακολούθησε τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης ώστε να προστατεύσεις τον εαυτό σου και την τσέπη σου.

7.  Προτίμησε μεγαλύτερη διάρκεια

Συνήθως τα ασφαλιστήρια με ετήσια διάρκεια είναι έως 15% πιο χαμηλά. Προτίμησε τα!

8.  Ενημέρωσε για τυχόν αλλαγές

Για παράδειγμα, σε περίπτωση που μετακομίσεις σε μια πιο αραιοκατοικημένη περιοχή, ενημέρωσε τον ασφαλιστικό σου σύμβουλο γιατί πιθανότατα θα μειωθεί το ασφάλιστρό σου.

Αν έχεις προσθέσει κάποιο επασφάλιστρο π.χ νέου οδηγού ή ηλικίας, μη διστάσεις να ενημερώσεις άμεσα καθώς δεν αφαιρείται αυτόματα από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες.

9.  Βάλε εξοπλισμό ασφαλείας

Η προστασία που προσφέρει το αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού, έχει οδηγήσει αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες στην μείωση των ασφαλίστρων τους για τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με αυτό.

10.  Απευθύνσου στον ειδικό

Όπως αλλάζει η ζωή σου, έτσι αλλάζουν και οι ασφαλιστικές σου ανάγκες. Εάν δεν έχεις συμβουλευτεί τον ασφαλιστικό σου σύμβουλο για αρκετό διάστημα, κάλεσέ τον για να σου προτείνει τις καλύψεις και τις ασφαλιστικές λύσεις που σου ταιριάζουν.

Στο insurancemarket.gr εξειδικευμένοι σύμβουλοι είναι δίπλα σου 24/7 για να σε συμβουλεύσουν και να σε καθοδηγήσουν σε κάθε σου βήμα!

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ