Ιστορίες

23/10/17 11:49

τελ. ενημ.: 23/10/17 11:49

Τιμές βετεράνου του Αμερικάνικου Ναυτικού σε έναν ευπατρίδη Καλαμωτούση

ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Ο ΚΑΛΑΜΩΤΟΥΣΗΣ ΝΙΚΟΣ ΔΑΜΑΛΑΣ

Με την Αμερικάνικη σημαία να σκεπάζει τη σορό του, αντιπροσωπεία του Αμερικάνικου Ναυτικού, αδέλφια, ανήψια, συγγενείς, φίλοι και πολλοί ομογενείς Καλαμωτούσοι αποχαιρέτησαν, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και σεβασμού, τον Νικόλαο Δαμαλά, που έφυγε στις 9 Οκτωβρίου 2017, σε ηλικία 90 χρόνων, πλήρης ημερών για το μεγάλο ταξίδι.

Σε όλη τη διάρκεια της σεμνής τελετής, τιμητική φρουρά από άνδρες του Αμερικάνικου Ναυτικού, στάθηκαν δίπλα στην σορό του. Τιμητικό άγημα του απέδωσε τιμές, και Αξιωματούχος παρέδωσε στον αδελφό του την Αμερικάνικη σημαία.

Ο Νίκος Δαμαλάς γεννήθηκε στο Άκρον Οχάιο στις 26 Αυγούστου 1927 και πέθανε στις 9 Οκτωβρίου 2017, από Καλαμωτούσους γονείς τον Μιχάλη Δαμαλά και την Στέλλα Βεργίτση.

Φοίτησε στο Brooklyn College όπου τελείωσε χημικός. Εργάστηκε στο Dow Allien Company. Το 1946 έως το 1953 υπηρέτησε στο Αμερικάνικο Ναυτικό. Το 1953 επισκέφτηκε την Καλαμωτή για πρώτη φορά ως Ναύτης.

Από το 1957 εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση τους Vantike Restaurant όπου η παρουσία του εκεί ήταν ανάσα ζωής για όλους τους Καλαμωτούσους που ερχόταν στην Νέα Υόρκη στα δύσκολα τότε χρόνια, δίνοντας τους δουλειά και οποιανδήποτε άλλη βοήθεια χρειαζόντουσαν.

(πηγή: masticnews.blogspot.gr)

Σχόλια άρθρου: 0