Ιστορίες

5/4/18 17:13

τελ. ενημ.: 5/4/18 17:29

Θα συνιστούσαμε να ακούμε αμέσως τις οδηγίες ειδικά αυτού του γιατρού

• Ο Θοδωρής Παπαληός κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου αποδεικνύοντας ότι στο επάγγελμα του γιατρού χωρούν σιγά – σιγά και άλλου είδους ενασχολήσεις.

Γιατρός, ένα επάγγελμα που μέχρι πρότινος συνοδεύονταν από υποχρεωτική σοβαροφάνεια, μία γερή δόση κύρους. Ήταν από εκείνα  που, όποιος τα επέλεγε, αυτομάτως κέρδιζε ή και απαιτούσε το σεβασμό της κοινωνίας, που φοβόταν ή δεν επέτρεπε στον εαυτό του να τσαλακωθεί από … διφορούμενες παράλληλες ενασχολήσεις, γιατί την επομένη – ειδικά στη μικροκοινωνία μας- θα γινόταν σούσουρο.

Σταδιακά η εικόνα μεταβάλλεται, ή μάλλον οι ίδιοι οι νέοι γιατροί αποφασίζουν να την αλλάξουν και να αποδείξουν στον κόσμο ότι λειτουργούν σαν όλους τους υπόλοιπους … θνητούς. «Γενικά υπάρχει μία αμφισβήτηση. Παλιά ο γιατρός θεωρούνταν αυθεντία. Πλέον πρέπει να αποδεικνύει καθημερινά ποιος είναι και τι γνωρίζει», αναφέρει ο νεαρός γιατρός Θοδωρής Παπαληός.  

Κάποτε, αν ένας γιατρός είχε ως χόμπι το καράτε, θα ήταν δακτυλοδεικτούμενος. Το 2018 όμως, όταν ένας γιατρός επιλέγει σαν χόμπι το  Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου, και μάλιστα κατέχει τη μωβ ζώνη, δύο στάδια πριν τη μαύρη, είναι απλά απορίας άξιο, αφού όλοι αναρωτιούνται μόνο  «πως προλαβαίνεις γιατρέ».

Ο Θοδωρής Παπαληός εξομολογείται στον «π»  ότι έχει ακούσει πολλές φορές την ατάκα «έλα ρε γιατρέ κάνεις και τέτοια;» και γελάει σε κάθε άκουσμα της. Ήθελε από μικρός να κάνει ένα άθλημα πάλης, ωστόσο οι περιορισμένες επιλογές στο νησί του το στέρησαν. Όταν βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές, το έψαξε και ξεκίνησε Βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου. Από τότε έχουν περάσει 8 χρόνια και λίγες ημέρες πριν κατάφερε να κατακτήσει την 1η  θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και να λάβει τη μωβ ζώνη.  

«Αυτό που μου αρέσει στο άθλημα αυτό είναι ότι το χτίζεις βήμα-βήμα. Με βοηθάει  στην αυτοσυγκράτηση και στην εκτόνωση νεύρων  που συσσωρεύονται στη δουλειά. Ο γιατρός αποτελεί ένα πνευματικό επάγγελμα, επομένως το να κάνεις κάτι με ένταση και κίνηση σίγουρα επιφέρει θετικά αποτελέσματα», εξηγεί ο ίδιος.  Στόχος του είναι να καταφέρει να πάρει και τη μαύρη ζώνη.

Σε λίγο καιρό ολοκληρώνει το αγροτικό του στις Φυλακές της Χίου, στοχεύει στην ειδίκευση στη γυναικολογία  και αυτό που σίγουρα γνωρίζει είναι ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με τον αθλητισμό.  Μπορεί και άλλοι γιατροί να ασχολούνται με τον «ήπιο» αθλητισμό, τρέξιμο, κολύμβηση, περπάτημα αλλά  ο Θοδωρής κάνοντας αυτή την επιλογή αποδεικνύει πως η νέα γενιά του ιατρικού κόσμου του νησιού μας έρχεται να αλλάξει τα μέχρι πρότινος δεδομένα και να απενοχοποιήσει  την κοινωνία από τα όποια κατεστημένα έχει στο «στενό» μυαλό της.

Σχόλια άρθρου: 0