Ιστορίες

17/3/17 9:18

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:34

Τα χειροποίητα φωτιστικά του Κωνστάντιου Τραυλού

Γήινα και βιομηχανικά υλικά, πλάθονται στα χέρια του Κωνστάντιου Τραυλού και στολίζουν τα τραπέζια μας, τα ταβάνια μας, εκείνες τις γωνιές του σπιτιού μας που τις ονομάζουμε μοναδικές και όμορφες.

Ο Κωνστάντιος ξεκίνησε να κατασκευάζει χειροποίητα φωτιστικά το 2011. Η χειροποίητη κατασκευή είναι ένας τρόπος έκφρασης αφού εξωτερικεύει την ομορφιά τη ψυχής και τις ανησυχίες μας. Πάλεψε με τις διάφορες τεχνικές των υλικών, κατανόησε και μαγεύτηκε από τα αποτελέσματα του μετασχηματισμού τους, έβαλε μπόλικο μεράκι και αγάπη και παραδίδει τα φωτιστικά του για να τα απολαύσετε.

Ο μετασχηματισμός της ύλης και το παιχνίδι με το φως είναι μια διαδικασία που αποζητά δέσμευση, δημιουργικότητα και μεγάλες δόσεις φαντασίας. Ένα ταξίδι ονειρικό που ξεκινά με την γέννηση τις ιδέας και ολοκληρώνεται (ένα μπορούμε να δεχτούμε ότι υπάρχει ολοκλήρωση…) με την φώτιση.

Αν δεν τον βρεις στο εργαστήριο του να πειραματίζεται με υλικά και ιδέες, θα τον βρεις έξω, να αναζητά δρόμους, διαδρομές. Η αέναη μάχη του φωτός να κάνει τα σκοτάδια να λάμψουν έχει σύμμαχό του τη δημιουργία που πηγάζει μέσα από το φως.

 

Ας τον αφήσουμε να μας συστηθεί μέσα από την ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο

Ονομάζομαι Κωνστάντιος Τραυλός με καταγωγή από την Χίο.

Κατασκευάζω φωτιστικά από διάφορα υλικά γήινα και βιομηχανικά, για επαγγελματικούς και ιδιωτικούς χώρους.

Αναλαμβάνω ο ίδιος την μελέτη χώρων για την σωστή απόδοση του φωτός ανάλογα τη χρήση και το ύφος που θέλουμε να αποδώσουμε (αρχιτεκτονικό, ατμοσφαιρικό κοκ), σύμφωνα πάντα με την αρχιτεκτονική και την αισθητική κάθε χώρου.

Παραδίδω προτάσεις σε τρισδιάστατα σχέδια υπολογιστή όπου αποτυπώνεται σε αυτά ο χώρος όπως ακριβώς είναι ή όπως επιθυμείτε να τον μετατρέψετε (σε περίπτωση ανακαίνισης) με τα φωτιστικά και την ακριβή απόδοση του φωτός τους σε αυτόν.

Τα βήματα του ξεκινάνε από κει που οι περισσότεροι καλλιτέχνες βαδίζουν. Στους πεζόδρομους της Αθήνας που παρουσίαζε τα έργα του απλά και αθόρυβα… «Για να βρεθείς στο μηδέν, πρέπει να ξεκινήσεις από το μείον 20.» Η πορεία αργή, ανηφορική και δύσκολη όπως κάθε νέου ανθρώπου στην Ελλάδα, έφτασε σήμερα να συνεργάζεται με το διακοσμητή Σπύρο Σούλη, όπου παρουσιάζει φωτιστικά μέσα στις σελίδες του.

Ο Κωνστάντιος είναι ο καλλιτέχνης που πιστεύει ακράδαντα ότι η τέχνη είναι απελευθέρωση του μυαλού, της ψυχής και της ίδιας της ύπαρξης. Με την Τέχνη φτιάχνεται ένας κόσμος και την ίδια στιγμή γεννιούνται εκατομμύρια άλλοι.

 

Έργα του Κωνστάντιου Τραυλού κοσμούν χώρους της Χίου όπως το Απόμερο στα Σπηλάδια του Κάμπου, το Αψέντι στην πλατεία του Κάστρου της Χίου και το κατάστημα των αδερφών Τσούρου στο κέντρο της Χίου αλλά και το Rooster στην Αθήνα και αλλού.

Στα μέσα του Απρίλη ο Κωνστάντιος θα συστηθεί εκ νέου στο κοινό της Χίου με μια έκθεση των χειροποίητων δημιουργιών του.

πηγή:http://cultural.realchios.gr

Σχόλια άρθρου: 0