Ιστορίες

6/12/17 12:38

τελ. ενημ.: 6/12/17 20:02

Ο π. Αντώνιος της Κιβωτού του Κόσμου πρωταγωνιστής σε παιδικό βιβλίο

Αποτελεί αναμφισβήτητα πηγή έμπνευσης για πολλούς. Το έργο του το έχουν αναγνωρίσει όλοι και έχει καταφέρει το ακατόρθωτο για τα ελληνικά δεδομένα… να «τον παραδέχονται» σαν άνθρωπο, με «Α». Ο λόγος για τον π. Αντώνιο, ιδρυτή και στυλοβάτη της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης, «Κιβωτός του Κόσμου», που πριν λίγο καιρό έγινε βασικός ήρωας παιδικού παραμυθιού.

Ο Χρήστος Δημόπουλος, γνωστή φυσιογνωμία στους περισσότερους, μέσω της επί σειρά ετών εκπομπής του «Ουράνιο Τόξο» στην κρατική τηλεόραση, εμπνεύστηκε και έγραψε ένα παραμύθι  βασισμένο στην ιστορία των παιδιών της Κιβωτού και του π. Αντώνιου.

«Το σημείο συνάντησης του Τσίχλα και του Σουγιά ήταν η πλατεία. Μόνο αυτήν ήξεραν κι άντε το πολύ πέντε δρόμους γύρω γύρω, τα σχολεία και το γηπεδάκι του μπάσκετ. Εκεί είχαν γεννηθεί, εκεί μεγάλωναν, εκεί ξημεροβραδιάζονταν. Εκεί ήταν κι οι παρέες, οι συμμορίες τους, παιδιά σαν κι αυτούς, αλλά μεγαλύτερα, όλα γνωστά με τα παρατσούκλια τους. Ο Τσίχλας κι ο Σουγιάς, όμως, ήταν κολλητοί. Έκαναν όλες τους τις σκανταλιές παρέα και, όταν είχαν κέφι, έπαιζαν και κανένα μπασκετάκι με την ξεφτισμένη μπάλα του Σουγιά, πότε στο γήπεδο του δήμου και πότε στην πλατεία, όπου είχαν καρφώσει ένα στεφάνι χωρίς το δίχτυ του στον κορμό ενός πεύκου, στο πίσω μέρος της εκκλησίας. Ώσπου, μια μέρα, φτάνει στη γειτονιά ένας άνθρωπος που έμελλε να τους αλλάξει τη ζωή…», ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο «Κιβωτός» του Χρ. Δημόπουλου.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και τα έσοδα πωλήσεων του εκδοτικού οίκου και του συγγραφέα, από αυτή την έκδοση, θα διατεθούν στην μεγάλη οικογένεια της Κιβωτού του Κόσμου. 

 

Σχόλια άρθρου: 0