19.6.2017 9:49

Ο καλλιτέχνης πρέπει να βρίσκει το κοινό του και σε αυτό να απευθύνεται

ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΜΑΣ είναι ο κόσμος, λέει η Άννα Πουλάκη

«O καλλιτέχνης πρέπει να έχει το αισθητήριο να διακρίνει το κατάλληλο κοινό και σε αυτό να απευθύνεται για την αναγνώριση της αξίας του, ακόμη και για την πώληση των έργων του», δηλώνει μετά παρρησίας η Άννα Πουλάκη.

Η οικονομική κρίση έχει αναγκάσει τον κόσμο να κουμπωθεί και να μην αγοράζει εύκολα έργα τέχνης, άλλωστε οι περισσότεροι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα πραγματικά.

Ξύλο

Η Άννα … πιάνει ξύλο, όχι όμως για να ξορκίσει τα κακά πνεύματα, αλλά για να του δώσει μορφές και να το ζωντανέψει, γιατί η τέχνη είναι ένα ζωντανό αντικείμενο που πάντα εξελίσσεται και ανανεώνεται.

Ζωγραφίζει ξύλα με την τεχνική του καμβά, ελαιογραφίες, βότσαλα.

Κουκουνάρειο

Ασχολείται με το αντικείμενο από πολύ νωρίς. Είναι αυτοδίδακτη, αλλά από το 2000 εξέλιξε τις δυνατότητες της στο Εργαστήρι Ζωγραφικής του Κουκουνάριου. «Ήμουν τυχερή που είχα δάσκαλο τον Κώστα Παντελιδάκη. Μου άνοιξε νέους δρόμους, με έκανε να αγαπήσω ακόμη περισσότερο τη ζωγραφική  και την καλλιτεχνία».

Έμπνευση

Πάντα είχε έφεση στο να ασχολείται με τα ξύλα, με τις μορφές τους, που μπορούν να την κατευθύνουν  στη μετατροπή τους σε έργα τέχνης. Αρχικά όμως είχε ασχοληθεί με ακουαρέλες.

Μπορεί να εμπνευσθεί από ένα παραθυρόφυλλο, τάβλες, από υλικό που βλέπει στα σκουπίδια... Είναι μέλος του Συλλόγου «Άρτιον». Ξεκίνησε με πολλά άλλα παιδιά μαζί, που τώρα έχουν γίνει ομάδα, φίλοι και εκθέτουν τις καλλιτεχνικές τους προτάσσει και ανησυχίες σχεδόν πάντα μαζί.

Πριν από μερικά χρόνια τόλμησε και έκανε την πρώτη της έκθεση μόνη, γιατί περί τολμήματος επρόκειτο. Έχει συμμετάσχει και σε άλλες δύο με την αιγίδα του «Άρτιον».

Η κόρη της

Κριτή των έργων της, εκτός από το κοινό, έχει ένα πολύ αυστηρό άτομο. Την 15χρονη κόρη της.

«Έχει αισθητήριο, ζητώ και παίρνω τη γνώμη της, την ακούω και δεν μου έχει βγει σε κακό, έως τώρα».

Άλλωστε το μύλο έπεσε κάτω από την μηλιά. Και αυτή έχει καλλιτεχνική φλέβα,  ζωγραφίζει, κι αυτή εξελίσσει την τεχνική της στο Κουκουνάρειο με δάσκαλο τον Κώστα Παντελιδάκη.

Διέξοδος

Η νέα ανερχόμενη μορφή της ζωγραφικής τέχνης είναι η κατασκευή του μοτίβου κάρτας. Σε αυτό έχει στρέψει τώρα την τεχνική της. Η ζωγραφική της έχει ανοίξει τις πόρτες της διακόσμησης, αλλά αυτή μένει πάντα σε δεύτερο πλάνο. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ