8.8.2017 15:09

Ο καλλιτέχνης δεν κουράζεται πότε, είναι διαρκώς σε εγρήγορση

Η ΖΩΓΡΑΦΟΣ Α. ΣΕΖΕΝΙΑ μας ξεναγεί στα φωτεινά και γεμάτα ευαισθησία δημιουργήματα της.

«Μέσα από τη ζωγραφική ταξιδεύω σε άλλες σφαίρες. Η τέχνη είναι μια πόρτα που σου ανοίγει και σε οδηγεί σε πολλές νέες στράτες».

Η Αφροδίτη Σεζένια αυτοσυστήνεται και αποκαλύπτει την καλλιτεχνική της ταυτότητα, ένα μέρος από την οποία «εκθέτει» στην αίθουσα εκθέσεων του Ομηρείου. «Καλοκαίρι» ονομάζει τη δουλειά της, που μπορείτε να απολαύσετε έως τις 14 Αυγούστου.

«Η τέχνη, όποια κι αν είναι, σου γεμίζει την ψυχή, ο καλλιτέχνης δεν κουράζεται, δεν βαριέται ποτέ, είναι διαρκώς σε εγρήγορση», τονίζει, ξεναγώντας μας στα φωτεινά και γεμάτα θάλασσα και ανθρώπινη ευαισθησία δημιουργήματα της.

«Ζωγραφίζω παραστατικά και ανθρωποκεντρικά, αντλώ τα θέματα μου από τη ζωή και τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μου», εξηγεί.

Άλλοτε από φυσικού και κάποιες φορές από φωτογραφίες αποτυπώνει με έντονα χρώματα  αναμνήσεις, στιγμές, σκέψεις.

Αποτυπώνει τους ανθρώπους σε εξαιρετική αρμονία με τη φύση, κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, σε προσωπικές τους στιγμές σε όλες τις ηλικίες, με διαπεραστικό βλέμμα και με έντονο λυρισμό.

Στη δουλειά που παρουσιάζει στο Ομήρειο πρωταγωνιστεί η φύση. Η θάλασσα και ο ουρανός δεν αποτυπώνονται μόνο ως φόντο, αλλά είναι πρωταγωνιστές στα έργα της. Αποδίδονται με περίσσευμα ευαισθησίας και αποκαλύπτουν τη φιλοσοφία της για γαλήνια ζωή.

Σε αυτή την έκθεση βάζει για πρώτη φορά και τοπία ψηφιδωτά. Χρησιμοποιεί πετρώματα, γυαλί, ψηφίδες χρυσού, ασημιού, μάρμαρα, πλακάκια και άλλα υλικά με πολύ δύσκολη επεξεργασία.

Όταν βλέπεις τα έργα της σε διαπερνά μια  νοσταλγική ρομαντική διάθεση, σα να σε διαπερνά μια ονειρική σύνθεση με  εσωτερικό φως.

Έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων, αποπνέουν την αίσθηση του γλυκού Ελληνικού τοπίου και είναι φορτισμένα με ποιητική διάθεση.

Έχει γεννηθεί στην Αμερική, αλλά η καταγωγή της από Καρδάμυλα και Κατάβαση την φέρνει εδώ τα καλοκαίρια. Στα γυμνασιακά – λυκειακά χρόνια έζησε έξι χρόνια στα Καρδάμυλα. Έχει κατακτήσει πάρα πολλές διακρίσεις, η πρώτη σε ηλικία τριών ετών. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών, από το 2004 είναι επιμορφώτρια ζωγραφικής στον Δημοτικό Πολιτιστικό Οργανισμό Περάματος, το 2009 ήταν εισηγήτρια στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Περάματος.

Έχει στο ενεργητικό της επτά ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της υπάρχουν στη μόνιμη συλλογή του Δήμου Ερμούπολης Σύρου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Χίου, στην Α.Σ.Κ.Τ., στο Δήμο Περάματος, στη μόνιμη συλλογή της Διεξόδου, στη συλλογή Φικιώρη και σε πολλές άλλες μόνιμες συλλογές.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ