18.4.2017 10:57

Ο Βροντάδος βρήκε τον ηγέτη του

Πόσες φορές στο παρελθόν δεν είχε αμφισβητηθεί η ικανότητα αιρετών να πειθαναγκάσουν εκατοντάδες παιδιά σε αδιάκοπο φλερτ με τον κίνδυνο να συμπεριφερθούν με σύνεση; Οι ρουκετατζήδες του Βροντάδου είναι οι μηχανόβιοι νέοι που θα τους συναντήσει κανείς στα καφέ της παραλιακής, στην Κλειδού ή στο πάρκινγκ της Δασκαλόπετρας να ξημεροβραδιάζονται τα καλοκαίρια και να συνομιλούν απευθείας με τον κίνδυνο της ταχύτητας. Ο κίνδυνος της ρουκέτας είναι επομένως αμελητέος.

Μόνο που στο πρόσωπο του Ηλία Γεωργούλα βρήκαν … το δάσκαλο τους. Ένας διακεκριμένος φιλόλογος, εκτός από τη γλώσσα του Σοφοκλή και του Αριστοτέλη, ξεκλείδωσε τους κώδικες επικοινωνίας και των … αρειμάνιων ρουκετατζήδων. Ποτέ κανείς άλλος δεν μίλησε στη γλώσσα τους.

Όλο το προηγούμενο διάστημα σεβαστήκαμε την επιθυμία του να μην αναφερθούμε στον ίδιο προσωπικά. Το πράξαμε και την ώρα που το Πετροκάραβο έγινε εκκλησία για να ακουστεί ανάμεσα σε 1.500 ανοματαίους. Ο ρουκετοπόλεμος, αν τελικά συνεχίσει να βαδίζει το δρόμο του ορθολογισμού, θα χρωστά πολλά στην ποιοτική προσωπικότητα του.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ