Ιστορίες

18/4/17 10:57

τελ. ενημ.: 18/4/17 10:57

Ο Βροντάδος βρήκε τον ηγέτη του

Πόσες φορές στο παρελθόν δεν είχε αμφισβητηθεί η ικανότητα αιρετών να πειθαναγκάσουν εκατοντάδες παιδιά σε αδιάκοπο φλερτ με τον κίνδυνο να συμπεριφερθούν με σύνεση; Οι ρουκετατζήδες του Βροντάδου είναι οι μηχανόβιοι νέοι που θα τους συναντήσει κανείς στα καφέ της παραλιακής, στην Κλειδού ή στο πάρκινγκ της Δασκαλόπετρας να ξημεροβραδιάζονται τα καλοκαίρια και να συνομιλούν απευθείας με τον κίνδυνο της ταχύτητας. Ο κίνδυνος της ρουκέτας είναι επομένως αμελητέος.

Μόνο που στο πρόσωπο του Ηλία Γεωργούλα βρήκαν … το δάσκαλο τους. Ένας διακεκριμένος φιλόλογος, εκτός από τη γλώσσα του Σοφοκλή και του Αριστοτέλη, ξεκλείδωσε τους κώδικες επικοινωνίας και των … αρειμάνιων ρουκετατζήδων. Ποτέ κανείς άλλος δεν μίλησε στη γλώσσα τους.

Όλο το προηγούμενο διάστημα σεβαστήκαμε την επιθυμία του να μην αναφερθούμε στον ίδιο προσωπικά. Το πράξαμε και την ώρα που το Πετροκάραβο έγινε εκκλησία για να ακουστεί ανάμεσα σε 1.500 ανοματαίους. Ο ρουκετοπόλεμος, αν τελικά συνεχίσει να βαδίζει το δρόμο του ορθολογισμού, θα χρωστά πολλά στην ποιοτική προσωπικότητα του.

 

Σχόλια άρθρου: 0