Ιστορίες

21/4/17 9:59

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:35

Μορφή στα συναισθήματα της στιγμής με τρισδιάστατη απεικόνιση

ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΜΗΡΕΙΟΥ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΑΛΛΙΑΡΗ

Τις αποκαλούσαν «Μπαμπούσκες» γιατί τρεις γυναίκες κυκλοφορούσαν μαζί στην αγορά και ψώνιζαν. «Σαν τα μπαμπουσκάκια ξεφυτρώνετε», τους έλεγαν και αυτό κράτησαν όταν ξεκίνησαν την καλλιτεχνική τους πορεία στις κατασκευές η Ευτυχία και η Αγγελική Σαλλιάρη, μαζί με τη Μαρία Ζαννάρα.

Τη διαδρομή συνεχίζει μόνη της η Ευτυχία, η οποία διατηρεί την επωνυμία, αλλά χαράσσει πλέον το δικό της δρόμο.

Το σχολείο

Από παιδί έπαιζε με τους μαρκαδόρους και τις μπογιές αλλά πήρε το ζύμωμα στη δουλειά από τον πατέρα της  Βαγγέλη, με την επιχείρηση των επιγραφών.

Μεγάλο σχολείο της χαρακτηρίζει τα εργαστήρια ζωγραφικής του Ομηρείου, όπου είχε την τύχη να έχει δασκάλους την Αλέκα Γλύκα, τη Μαρία Σαρρή και τον Αντώνη Τσατσαρώνη.

Έκρηξη

Καταλυτικό ρόλο όμως στην καλλιτεχνική της έκρηξη διαδραμάτισε η δραματική φυγή της μητέρας της..

«Ήταν διέξοδος, ώθηση για να ασχοληθώ παραπάνω. Ήθελα  να δώσω  μια μορφή στα συναισθήματα της στιγμής  σε τρισδιάστατη ύλη. Ήταν και είναι ακόμη κάτι πολύ επώδυνο και δυνατό», επισημαίνει.

Επέκταση

Είχε επικεντρωθεί αρχικά στην κατασκευή μπάμπουσκων και στη συνέχεις επεξέτεινε τον καλλιτεχνικό της ορίζοντα.

«Χρησιμοποιώ ακριλικά χρώματα, εφαρμόζω τις τεχνικές μου  σε νεροκολοκύθες, στην γυψομάζα, στον πηλό και στον χαρτοπολτό με ειδικά εργαλεία σκαλίσματος», εξηγεί.

Βγάζει την ψυχή της και τη διοχετεύει στις δημιουργίες της. Πολλά  διαφορετικά αντικείμενα, εντυπωσιακά χρώματα. Ανοιξιάτικα, αισιόδοξα και  ρομαντικά ταυτόχρονα.

Με τις δράσεις αυτές καλύπτει τις εκφραστικές της ανάγκες. Προς το παρόν δεν έχει επαγγελματικές βλέψεις. Ακόμη και αυτή η συμμετοχή της στην έκθεση του Ομηρείου με τίτλο «Δημιουργώντας της δική μας Άνοιξη», είναι καθαρά ερασιτεχνική, με την έννοια ότι δεν αποσκοπεί σε πωλήσεις. Προβάλλει καλλιτεχνικά τη δουλειά της χωρίς το άγχος των εσόδων.

 « Ίσως όταν μεγαλώσουν τα παιδιά μου και αποκτήσω περισσότερο ελεύθερο  χρόνο να εξετάσω και την προοπτική της επαγγελματικής απασχόλησης. Προς το παρόν, όμως, δίνω προτεραιότητα στην οικογένεια. Αργότερα έχει ο Θεός», προσθέτει με χαμόγελο.

Επίπεδο

Δίνει την ψυχή της, όπως λέει, σε  ό,τι ασχολείται,. Γι΄ αυτό, παρά το ότι  επιμένει στην ερασιτεχνική ενασχόληση, οι κατασκευές της είναι επαγγελματικού επιπέδου. Έχει μάθει από την επαγγελματικότητα του πατέρα της να «δουλεύει» την κάθε λεπτομέρεια στα έργα της . Με αυτή τη νοοτροπία δεν έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις. Η πρώτη πέρσι στο Διονυσίειο και η δεύτερη φέτος στο Ομήρειο της αρκούν προς το παρόν. 

Σχόλια άρθρου: 0