Ιστορίες

14/11/17 9:39

τελ. ενημ.: 14/11/17 9:39

Κάπως έτσι γίνονται τα ινδάλματα

Την Κυριακή ο Χρ. Μερούσης δεν πρέπει να στεναχωρήθηκε. Ο στόχος της πρωτιάς για πέμπτη συνεχή χρονιά στην κλασσική μαραθώνια διαδρομή χάθηκε για λιγότερο από ένα λεπτό. Ο τεράστιος Χιώτης αθλητής όμως, γεύτηκε ένα εξίσου μεγάλο κύμα αναγνώρισης.

Είναι καθιερωμένο στον αθλητισμό ότι η νίκη έχει πολλούς πατεράδες. Εξίσου καθολικά αποδεκτή η Ιωαννίδειος ρήση «ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα», υπό την έννοια ότι ο αθλητισμός θυμάται συνήθως τους πρωτεύσαντες.

Την Κυριακή ο Χριστόφορος έτυχε αντιμετώπισης ινδάλματος από τη ιδιαίτερη πατρίδα του. Όλοι μας νοιώσαμε πολλαπλά υπερήφανοι από την υπερπροσπάθεια του.

Βλέπαμε έναν αθλητή να σφίγγει τα δόντια για να κατακτήσει την κορυφή, μα πιο πολύ ένα μέλος της μικρής μας κοινωνίας που έτρεχε με διπλό στόχο. Να κάνει περήφανο το γιό του και τον τόπο του. Στη φανέλα του κουβάλησε και τα δυο. Και την φωτογραφία του γιού του και το πάθος του για το νησί του.

Ο Χριστόφορος Μερούσης πιθανά θα δώσει πολλά και στο μέλλον. Προσφέρει όμως με συνέπεια εδώ και χρόνια αυτό που η κοινωνία μας έχει περισσότερο ανάγκη. Το ίνδαλμα στις νεότερες γενιές. Χριστόφορε σ’ ευχαριστούμε!

 

Σχόλια άρθρου: 0