22.5.2017 16:11

Η νέα τάση στο Design κάνει μία μεγάλη στροφή προς τη φύση

Η Σίσσυ Συρβίτη αποκαλύπτει τους τρόπους για να γίνει πιο ευχάριστη η ζωής μας μέσα από την τέχνη της διακόσμησης

Από μικρή είχε μανία με την καλαισθησία, της άρεσε να σχεδιάζει και να συνδυάζει στοιχεία μιας πιο εκλεπτυσμένης αντίληψης. 

Η νεαρή διακοσμήτρια, με τις μεγάλες παραστάσεις από την πολύχρονη εμπειρία της δίπλα στη Σίσσυ Φειδά, περιγράφει τον κόσμο της διακόσμησης και δεν αποκλείει την επαγγελματική της επιστροφή στη Χίο. Το πρώτο βήμα, άλλωστε γίνεται με μηνιαίες παρουσίες της στο οικογενειακό κατάστημα επίπλων.

- Γιατί επέλεξες τη διακόσμηση σαν επάγγελμα; Κληρονομιά; Έμφυτο ταλέντο, κάτι άλλο;

Σ.Σ.:  Ένας συνδυασμός  των παραπάνω. Σίγουρα το επάγγελμα των γονιών μου, μου έδωσε πολλά ερεθίσματα. Ταυτόχρονα όμως από μικρή είχα κλίση προς τις τέχνες και μεγάλο ενδιαφέρον για την αισθητική.  Όταν ήρθε η στιγμή να αποφασίσω με τί θα ήθελα να ασχοληθώ, ακολούθησα την αγάπη μου για το ωραίο και επέλεξα τη σχολή Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης, στα ΤΕΙ Αθήνας. Η διακόσμηση όμως για μένα, εκτός από επάγγελμα, είναι τρόπος έκφρασης και στάση ζωής.

- Αλήθεια, τι μπορεί να μας προσφέρει ένας διακοσμητής;

Σ.Σ.: Ο διακοσμητής ασχολείται με τη λειτουργική και αισθητική διαμόρφωση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, ώστε να καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανάγκες και την αισθητική του εκάστοτε πελάτη.  Φροντίζει το αποτέλεσμα να έρχεται σε αρμονία με τον περιβάλλοντα χώρο του, είτε πρόκειται π.χ. για ένα δωμάτιο μίας ήδη διαμορφωμένης κατοικίας, είτε για ένα εξοχικό σπίτι σε κάποιο νησί, και να είναι προσαρμοσμένο στα οικονομικά πλαίσια που θέλει να κινηθεί ο πελάτης.

Ο διακοσμητής, αφού επισκέπτεται  το χώρο, μέσα από μία σειρά ενεργειών που απαιτούν τεχνογνωσία, οργάνωση, μετρήσεις, φρέσκιες ιδέες, αρκετά σχέδια, συντονισμό και άμεση επικοινωνία με τον πελάτη,  προχωρά στη σωστή αξιολόγησή του και στην υποβολή μιας ολοκληρωμένης πρότασης.

Τέλος, εφόσον το θελήσει ο πελάτης,  μπορεί να αναλάβει την άμεση επικοινωνία με τα συνεργία που θα αναλάβουν τη διεκπεραίωση του έργου και την επίβλεψη των εργασιών, έχοντας πάντα στόχο την παράδοση ενός άρτιου κατασκευαστικά και αισθητικά αποτελέσματος.

- Βρίσκεσαι στον χώρο της διακόσμησης επαγγελματικά σχεδόν 8 χρόνια, και όλα αυτά δουλεύοντας μέσα σε ένα από το πιο γνωστά διακοσμητικά γραφεία, αυτό της Σίσσυς Φειδά. Τι έχεις αποκομίσει από αυτή σου την επαγγελματική εμπειρία;

Σ.Σ.: Στο γραφείο της Σίσσυς Φειδά ξεκίνησα λίγο πριν πάρω το πτυχίο μου, κάνοντας την πρακτική μου άσκηση.  Το ότι βρέθηκα από τα πρώτα μου κιόλας βήματα δίπλα σε μια τόσο καταξιωμένη επαγγελματία ήταν μεγάλη τύχη αλλά και ένα στοίχημα για μένα. Δίπλα στη Σίσσυ κατανόησα τί σημαίνει να είσαι διακοσμητής. Απέκτησα τα βασικά θεμέλια και τη δυναμική που απαιτεί η δουλεία μας. Μέσα από τα έργα που αναλαμβάνω καθημερινά, έπλασα τη δική μου διακοσμητική ταυτότητα και ένιωσα σιγουριά για τις γνώσεις και τις ικανότητές μου. Με το γραφείο έχουμε κάνει πάρα πολλά project, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Αυτό με έχει βοηθήσει να διευρύνω τους ορίζοντές μου, με έχει κάνει να νιώσω περήφανη για τον εαυτό μου και για την ομάδα μου και κάθε μέρα που περνά κερδίζω και μαθαίνω κάτι καινούργιο.

- Θα ήθελες να μας αποκαλύψεις τις τάσεις του 2017;

Σ.Σ.: Φέτος το design κάνει μία μεγάλη στροφή προς τη φύση. Δημιουργούνται οικείοι και φιλόξενοι χώροι με κυρίαρχο υλικό το ξύλο, σε όλες του τις υφές και στις ζεστές καφέ του αποχρώσεις. Παράλληλα στη φετινή γκάμα των υλικών υπάρχουν και πιο πολυτελή υλικά που βρίσκουμε στη φύση, όπως μάρμαρα και ημιπολύτιμοι λίθοι.  Οι μεταλλικές λάμψεις κάνουν ακόμα πιο έντονη την παρουσία τους αλλά αυτή τη φορά σε θερμές αποχρώσεις του χρυσού και ροζ χρυσού, του χαλκού και του μπρούτζου. Το  χρώμα εμφανίζεται και πάλι, αλλά με στρατηγικό τρόπο παρουσίασης, σε ιδιαίτερα σημεία και σε δυναμικές υφές, ενώ τα μποέμ, ethnic αλλά και exotic στοιχειά έχουν τη τιμητική τους.

Η διαμόρφωση ενός χώρου αρχίζει με την επιλογή των βασικών επίπλων

- Τα τελευταία χρόνια μένεις μόνιμα στην Αθήνα. Σκέφτεσαι να γυρίσεις στη Χίο;

Σ.Σ.: Η επιστροφή είναι πάντα στο μυαλό. Στη Αθήνα γεμίζω γνώσεις και εμπειρίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ήθελα κάποια στιγμή να γυρίσω στον τόπο μου , στο νησί που μου δημιουργεί τόσα ερεθίσματα.

Προς το παρόν έρχομαι αρκετά συχνά, είτε για τα επαγγελματικά μου project εδώ, είτε για να περάσω χρόνο με την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Και τώρα με αυτό που ετοιμάζουμε στο μαγαζί θα έρχομαι ακόμα πιο συχνά.

- Τι είναι αυτό το νέο που ετοιμάζετε για το κατάστημα επίπλων σας.

Σ.Σ.: Μαζί με τη μητέρα μου, που έχει τη διαχείριση και επίβλεψη του καταστήματος όλα αυτά τα χρόνια, ξεκινάμε ένα νέο εγχείρημα με στόχο να παρέχουμε στους πελάτες μας ένα ακόμα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα .

Συνδυάζοντας την πολύχρονη εμπειρία της μητέρας μου στο χώρο του επίπλου με την δική μου εξειδίκευση στη διακόσμηση, ερχόμαστε να δώσουμε ακόμα πιο εμπεριστατωμένες προτάσεις και λύσεις.

Η διαμόρφωση μίας κατοικίας ή ενός επαγγελματικού χώρου αρχίζει με την επιλογή των βασικών επίπλων και πάει πολύ πιο πέρα. Έχει να κάνει με το σωστό συνδυασμό τους. Με τον συνδυασμό των υλικών, των χρωμάτων, των υφών και των γραμμών που έχουν τα έπιπλα και αντικείμενα που επιλέγουμε να βάλουμε στο χώρο μας. Είτε αυτός θα δημιουργεί ένα αρμονικό σύνολό είτε μία έντονη και δυναμική αντίθεση.

Σε αυτό ακριβώς το τμήμα θα δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα  και μαζί με την προσοχή στη λεπτομέρεια και στα συμπληρωματικά στοιχεία, όπως είναι ο φωτισμός, κεντρικός ή ατμοσφαιρικός, οι τρόποι σκίασης, τα χαλιά , οι ταπετσαρίες ακόμα και τα διακοσμητικά μαξιλάρια και αντικείμενα, θα δημιουργήσουμε χώρους ολοκληρωμένους, γεμάτους ζεστασιά και διαχρονικότητα. Για το λόγο αυτό θα βρίσκομαι στο κατάστημα μία φορά το μήνα, Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο.

- Πότε θα γίνει η έναρξη του νέου εγχειρήματος;

Σ.Σ.: Ξεκινάμε από τις 9 Ιουνίου και περιμένουμε με χαρά να υποδεχτούμε το Χιώτικο κοινό για να δημιουργήσουμε τα πιο όμορφα αποτελέσματα (Αν κάποιος θελήσει να κλείσει ραντεβού μπορεί να καλέσει στο κατάστημά μας 2271041429). Για τις επόμενες επισκέψεις μπορείτε να συντονιστείτε στην σελίδα μας στο Facebook.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ