29.1.2018 20:57

Ένα πρότυπο ενεργού δημότη

Το ίδιο επιφυλακτικά με τους περισσότερους από εσάς τον αντιμετώπιζα, μέχρι που γινήκαμε γειτόνοι. Αρχικά ένας ενοχλητικός κυριούλης, που δεν έλεγε να συμβιβαστεί με τη συνταξιοδότηση του. Ήθελε πάντα να χώνει τη μύτη του, ξερόλας κι επίμονος.

Μου πήρε σχεδόν δυο χρόνια συγκατοίκησης στα γραφεία του «π» για να αρχίσω να οσμίζομαι ότι ο Δήμης Μυλωνάδης είναι πρότυπο ενεργού δημότη. Με χίλια δυο καπέλα, ασχέτως αν ισχύουν ή όχι, άλλοτε ως ΟΜΑΣ Κάμπου, άλλοτε ως «Φίλος του πεζού», άλλοτε σαν ποδηλάτης, πάντα είχε κάτι να προτείνει. Αυτό το κάτι είχε πάντα ένα κοινό χαρακτηριστικό: αφορούσε αποκλειστικά τη βελτίωση της δημόσιας ζωής.

Δίνει τις μάχες του για την ποιότητα των υδάτων, τους κυκλικούς κόμβους, τις διαβάσεις των πεζών, τα άνετα πεζοδρόμια. Κάποιες φορές με επιμονή υπερβολική. Στο τέλος της ημέρας όμως, όσοι εύκολα αφορίζουν τις ιδέες του κι ακολουθούν το δικό τους δρόμο, τελικά δεν μας προσφέρουν τις λύσεις που υπόσχονται. Και μένει η διαμαρτυρία του Δήμη, συνοδευόμενη πάντα από προτάσεις, αδοκίμαστη.

Τελευταία ο κ. Δήμης διάγει μια εντυπωσιακή περίοδο ωριμότητας. Επιμένει – και μας επηρεάζει ως ένα βαθμό – η κριτική στις αρχές να συνοδεύεται από ευκαιρίες. Έχει τη φλόγα του επαναστάτη χωρίς να της επιτρέπει να κάψει τον κάμπο. Σέβομαι το πάθος του για κοινωνική προσφορά, ζηλεύω την άσβεστη επιθυμία του να δει την καθημερινότητα μας να αλλάζει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ