22.2.2019 9:50

Η Σοφία Κυριακοπούλου μας μυεί στο baby photo shooting

«Η φωτογραφία είναι τέχνη και ως τέτοια την αντιμετωπίζω»

Αγαπάει τη δουλειά της με πάθος και αυτό αποτυπώνεται σε κάθε φωτογραφικό κλικ. Η φωτογραφία αποτελεί για εκείνην τέχνη και ως τέτοια την αντιμετωπίζει. Ο λόγος για την Σοφία Κυριακοπούλου, η οποία μετά από πολυετή απουσία στην Αθήνα, επέστρεψε μόνιμα στο νησί φέρνοντας μαζί της νέες ιδέες και μεταφέροντας όλες τις νέες ευρωπαϊκές και αμερικανικές τάσεις που επικρατούν στον χώρο της φωτογραφίας και της εικόνας. «Από μικρό παιδί είμαι μέσα στο studio των γονιών μου καθώς το photo Kyr δραστηριοποιείται από το 1977 (αρχικά στην Αθήνα και μετά στη Χίο). Ο πατέρας μου είχε αναλάβει τον ρόλο του βιντεολήπτη – φωτογράφου και η μητέρα μου ήταν επίσης φωτογράφος. Παρότι οι αρχικές μου σπουδές δεν είχαν σχέση με τη φωτογραφία, καθώς σπούδασα σχεδιασμό και παραγωγή ενδυμάτων, εντούτοις πάντοτε ήθελα να εξελίξω τις εμπειρικές μου γνώσεις πάνω στη φωτογραφία. Αποφάσισα λοιπόν τελειώνοντας το ΤΕΙ να σπουδάσω computer graphics, μοντάζ, video editing και μετά έκανα και δύο χρόνια Τέχνη Φωτογραφίας», εξηγεί η Σοφία.

«Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, οι καθηγητές μου είδαν ότι έχω εμπειρία και μου πρότειναν να δουλέψω μαζί τους σε γάμους και βαφτίσεις. Οπότε κατάφερα να μάθω πολλά πράγματα στην πράξη και να εξελιχθώ και άλλο. Μέσα από αυτές τις δουλειές δημιούργησα έναν τεράστιο κύκλο και ξεκίνησα να ταξιδεύω σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να φωτογραφίζω γάμους και βαφτίσεις. Υπήρχε περίοδος που ταξίδευα συνέχεια και παντού. Όμορφες και αξέχαστες εμπειρίες. Σημειωτέον ότι ακόμη πάω σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας ή και του εξωτερικού για να φωτογραφίσω (γάμους, βαφτίσεις, διαφημιστικά, εγκυμονούσες).»

Baby photo shooting By Sofia με αναμνηστικούς φωτογραφικούς καμβάδες κύησης και γέννας

Για τη Σοφία Κυριακοπούλου η κάθε εκδήλωση και το κάθε γεγονός είναι μια διαφορετική φωτογραφική πρόκληση «Όλοι νομίζουμε ότι φωτογραφία είναι οι αναμνηστικές φωτο που βγάζουμε μόνο στις βαφτίσεις και τους γάμους. Πρέπει να καταλάβουμε ότι διαφορετική είναι η φωτογραφία σε ένα ρεπορτάζ, διαφορετική σε μία διαφήμιση ή σε ένα πορτραίτο. Η διαφορά μιας επαγγελματικής φωτογραφικής δουλειάς από μία ερασιτεχνική ξεχωρίζει», αναφέρει η Σοφία, η οποία έκανε τάση στη Χίο το baby photo shooting «Πρόκειται για τη φωτογράφιση των μωρών σε ηλικία λίγων ημερών. Είναι μια νέα μόδα που έρχεται από το εξωτερικό, υιοθετήθηκε στην Αθήνα γρήγορα και η οποία άρχισε να εξαπλώνεται και στην επαρχία. Σε αυτή την περίπτωση τα μωρά μόλις σαραντίσουν ή και πριν(μέχρι 6 μηνών) έρχονται με τους γονείς τους στο studio και εγώ τα φωτογραφίζω σε διάφορες στάσεις. Στη συνέχεια τους φτιάχνω έναν φωτογραφικό καμβά τον οποίο και έχουν ως αναμνηστικό. Το ίδιο κάνω και με τις εγκυμονούσες, οι οποίες φωτογραφίζονται από την αρχή της κύησης μέχρι το τέλος, μήνα, μήνα μέχρι να φτάσουν στον τοκετό. Έτσι πολλοί γονείς έχουν φωτογραφίες από την αρχή της κύησης μέχρι και τον τοκετό και φυσικά και το baby shooting».

Στα σκαριά η δημιουργία ενός νέου-μοντέρνου και σύγχρονου φωτογραφικού studio

Η Σοφία θέλοντας να συνεχίσει αλλά και να εξελίξει ακόμη περισσότερο τη φωτογραφία σε studio που έκανε και ο πατέρας της, ετοιμάζει ένα νέο ολοκαίνουργιο στούντιο στο οποίο και θα πραγματοποιεί όλες τις επαγγελματικές της φωτογραφίσεις. «Ο πατέρας μου ήταν από τους τελευταίους φωτογράφους που κράτησε τις φωτογραφίσεις των γάμων σε studio.  Εγώ λοιπόν φτιάχνω ένα studio που να μπορεί να φιλοξενήσει όλων των ειδών της φωτογραφίσεις, από baby shooting, φωτογραφίες γάμων και βαφτίσεων μέχρι διαφημιστικά project και πορτραίτα», καταλήγει η Σοφία Κυριακοπούλου.

Info: Το φωτογραφείο της Σοφίας Κυριακοπούλου βρίσκεται στην οδό Σκαναβή 10 και αναλαμβάνει γάμους, βαφτίσεις, πορτραίτα, baby photo shooting, φωτογραφίες για ταυτότητες και διαβατήρια, ανεξίτηλες φωτογραφίες σε πορσελάνη, pre-Wedding, After-Wedding Photos, φωτογραφίσεις διάφορων event & party, εναέρια φωτογράφιση, βίντεο γάμου και βαφτίσεων, pre-Wedding, After-Wedding και εναέρια βιντεοσκόπηση

http://photokyr.gr/

photokyr@yahoo.gr

2271041118-6948335734

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ