29.8.2017 14:26

Δεν μασάει τα λόγια της

Όποιου του βαστάει, ιδού παράθυρο διαλόγου. Το ανοίγει εκ νέου η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, επανυποβάλλοντας τα κλασσικά πια ερωτήματα της για το προσφυγικό. Έγγραφες ή προφορικές απαντήσεις δεν πρόκειται να λάβει, όπως δεν έλαβε ούτε στο παρελθόν. Την απάντηση τη δίνει καθημερινά η ζωή με πλήρη δικαίωση των βασικών απόψεων της Παγχιακής και κυρίως στο βασικό της επιχείρημα ότι τίποτα δεν είναι θέσφατο στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, κανόνες δεν υπάρχουν, η ελληνική και ευρωπαϊκή ηγεσία κινούνται ανάλογα με την πίεση που τους ασκείται.

Η πράξη λοιπόν αποδεικνύει ότι το νησί κάθε φορά που υποκύπτει – και μάλιστα άνευ ανταλλαγμάτων – στις νουθεσίες κυβερνητικών και ευρωπαϊκών κέντρων βρίσκεται σε πιο δυσχερή θέση. Αντίθετα, όταν αντιστέκεται σθεναρά και με επιχειρηματολογία σε όσα σχεδιάζονται για αυτό, χωρίς αυτό, κερδίζει διαρκώς έδαφος.

Συμπυκνώνει εξαιρετικά το συμπέρασμα η κατάληξη της ανακοίνωσης της Παγχιακής Επιτροπής. «Όλοι κατάλαβαν ότι όταν διεκδικείς για τον τόπο σου, αυτό δεν μπορεί να συμβαδίζει με επαίνους, μνημόνια συνεργασίας με οικονομικά ανταλλάγματα, προσλήψεις με μικροπολιτική σκοπιμότητα, δημόσιες σχέσεις, διαλέξεις και βραβεία». Την ακούει κανείς στα ψηλότερα πατώματα;

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ