27.3.2017 11:19

Υποβρύχιοι υδροβιότοποι στο Σχολείο του Καταρράκτη

Υπάρχουν σχολεία όπου ο αριθμός των εκπαιδευτικών αγγίζει τη μονάδα αλλά το μεράκι κι η αγάπη για τη δουλειά τους είναι σε τέτοια ποσότητα που καλύπτει όλα τα υπόλοιπα κενά.

Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί η κατάσταση στο Δημοτικό Σχολείο Καταρράκτη, ένα σχολείο που θα μπορούσε να αποτελεί πρότυπο για πολλά άλλα ανά την Ελλάδα.

Παρά τους λιγοστούς μαθητές του, παρά τους ακόμη πιο λιγοστούς δασκάλους του, το διθέσιο Δημοτικό Σχολείο Καταρράκτη αυτή την εποχή είναι στην ολοκλήρωση ενός πολύ ενδιαφέροντος και φιλόδοξου προγράμματος με θέμα που δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό σε ένα ψαροχώρι της Χίου, τους υποβρύχιους βιότοπους.

Πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα με διπλό στόχο, να γνωρίσουν τα παιδιά πώς είναι κάποιοι υποβρύχιοι βιότοποι από διάφορες ηπείρους της Γης και να μάθουν πληροφορίες για αυτούς.

Σε μια αίθουσα δάσκαλοι και μαθητές στα πλαίσια του προγράμματος έχουν ήδη φτιάξει ενυδρεία ως δείγματα υποβρύχιων βιότοπων. Έχουν επιλέξει ρυάκια Κεντρικής Αμερικής, λίμνη Μαλάουι, Βόρνεο, ποταμό Αμαζόνιο, ποταμό Κονγκό.

Όλα είναι σχεδόν έτοιμα και σίγουρα το Σχολείο που Καταρράκτη θα μπορεί να υποδεχτεί και να μοιραστεί και με άλλους μαθητές της Χίου τις γνώσεις που αποκόμισε στα πλαίσια του προγράμματος και το υπέροχο θέαμα που προσφέρουν τα ενυδρεία με τα ψαράκια από όλο τον κόσμο.

(φωτο, πληροφορίες: katarraktisvillage.com) 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ