30.7.2021 13:08

Υποχωρεί λόγω υποσκαφών το Λιμάνι των Οινουσσών

Τεχνική σύσκεψη στον Δήμο με ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης των προσεγγίσεων των πλοίων της γραμμής από και προς Πειραιά

Έκτακτη τεχνική σύσκεψη στον Δήμο Χίου με τη συμμετοχή του Λευτέρη Παπαλάνη, του Κυριάκου Ζωάνου και του Κεντρικού Λιμενάρχη Χίου Παντελή Βατούση, προκάλεσαν οι ρηγματώσεις στη χερσαία ζώνη πρόσδεσης των πλοίων της γραμμής του Λιμένα των Οινουσσών.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιώργο Δανιήλ, οι ρηγματώσεις εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα στο συγκεκριμένο τμήμα του λιμένα Οινουσσών με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Χίου να ανταποκρίνονται άμεσα στο αίτημα για επιτόπια αυτοψία.

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, αυτές οφείλονται σε υποσκαφές, το εύρος των οποίων αναμένεται να διαπιστωθεί και από το Υπ. Ναυτιλίας, αφού ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ επικοινώνησε άμεσα με υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε να σταλθούν στο νησί ειδικοί για να αποφανθούν για το θέμα.

Ένα επιπλέον θέμα που εξετάζουν οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι αν το λιμάνι θα συνεχίσει, μέχρι την επισκευή του, να δέχεται τα πλοία της γραμμής από τον Πειραιά ενώ εξετάζεται το εναλλακτικό σενάριο οι επιβάτες από Οινούσσες με προορισμό τον Πειραιά να μεταβαίνουν στη Χίο με το «Οινούσσαι ΙΙΙ» ώστε να εξυπηρετηθούν από το λιμάνι της Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ