7.9.2021 13:45

«Τρυπανιές» και δηλητήριο στα δέντρα του Εμπορειού

Μπορεί τη φετινή αντιπυρική περίοδο η Ελλάδα να έχασε εκατομμύρια στρέμματα πρασίνου εξαιτίας των πυρκαγιών, όμως στη Χίο, λίγοι ασυνείδητοι, θεωρούν ότι έχουν την ευχέρεια να καταστρέφουν άνευ λόγου, ακόμα και το λιγοστό πράσινο που έχουμε ως νησί.

Η καταγγελία ανήκει στον συμπολίτη μας Γιάννη Υφαντόπουλο που σε αναφορά του στον «π» σημειώνει τα εξής:

"Το ανθρώπινο χέρι δημιουργεί!!!

Το κακόβουλο χέρι καταστρέφει και δηλητηριάζει τα δέντρα του Εμπορειού.

Την Παρασκευή 6ης Αυγούστου η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Χίου επισκέφθηκε τον Εμπορειό και διεπίστωσε ότι ορισμένα δέντρα της παραλίας είχαν «τρυπανιστεί» και δηλητηριαστεί με σκοπό την ξήρανσή τους. Σε πολλά σημεία των δέντρων που έχουν προϊστορία πάνω από 40 χρόνια υπήρχαν «τρυπανιές» βάθους 8 εκατοστών. Σε κάθε τρύπα είχαν ενέσει τοξικό δηλητήριο για την άμεση ξήρανση και καταστροφή των δέντρων. Τα δέντρα αυτά τα φυτέψαν οι προγονοί μας και αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορικής κληρονομιάς του Εμπορειού.

Σε μια περίοδο που καίγονται τα δάση μας και απαιτείται η ανθρώπινη παρέμβαση για την σωτηρία του περιβάλλοντος μας, για εμάς και τις επερχόμενες γενιές δεν επιτρέπεται να χάσουμε ούτε ένα δέντρο. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας στερήσει, για το προσωπικό του όφελος την καταστροφή της φύσης και του περιβάλλοντος.

Η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με την «κοινωνία των πολιτών» θα πρέπει να αναλάβει ενεργό δράση για την διασφάλιση της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του Τόπου Μας".

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ