31.10.2018 12:04

«Θέρμαι Αγιασμάτων» και «Φίλοι των Μονοπατιών» εγγυώνται την καλύτερη τριήμερη εξόρμηση στα Αγιάσματα

Η «Θέρμαι Αγιασμάτων» και ο σύλλογος «Φίλοι των Μονοπατιών Χίου» συνδιοργανώνουν τριήμερη εξόρμηση στα Αγιάσματα και στα λοιπά Βορειόχωρα το Σαββατοκύριακο, 2 και 3 Νοεμβρίου.

 Η εκδήλωση περιλαμβάνει δράσεις για όλους, που αγαπούν τη φύση, την υγεία, τη χαλάρωση και την ευεξία. Το πρόγραμμα προβλέπει πεζοπορίες και λουτρά με ιαματικό νερό.

Την Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν ιαματικό λουτρό, θα εξερευνήσουν την περιοχή και θα ζήσουν ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

Το Σάββατο θα ξεκινήσει και πάλι με ιαματικό λουτρό και θα συνεχιστεί με επισκέψεις σε ξωκλήσια και όχι μόνο. Αϊ Γιώργης Χειμώνιο, μοναστήρι Ευαγγελίστρια, παλιά μεταλλεία αντιμονίου, Λεπτόποδα αυτοδιαχειριζόμενο καφενείο και λαογραφικό μουσείο, οινοποιείο «Αριούσιος Οίνος», είναι μερικά από τα προγραμματισμένα επισκέψιμα μέρη.  Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με συζήτηση για την ανάπτυξη της Αμανής και της κοιλάδας Αγιασμάτων, ενώ η ημέρα θα κλείσει με μία αξέχαστη βεγγέρα.

Την Κυριακή θα έχουν την τιμητική τους οι πεζοπορίες, οι οποίες είναι σχεδιασμένες από τον πεζοπορικό σύλλογο «Φίλοι των Μονοπατιών Χίου». Οι διαδρομές που έχουν σχεδιαστεί είναι δύο, αφού η μία έχει χαμηλό βαθμό δυσκολίας και συστήνεται για αρχάριους, ενώ η δεύτερη είναι δυσκολότερη. Οι πεζοπόροι και στις δύο επιλογές μονοπατιών θα απολαύσουν την καταπράσινη και ανέγγιχτη φύση της κοιλάδας Αγιασμάτων, αλλά και την συναρπαστική θέα στην θάλασσα.

Για αυτές τις πεζοπορίες, δηλώστε την συμμετοχή σας έγκαιρα στην κα. Φιλία Χαλάτση, τηλ.: 6978976405, email : chalatsifilia@yahoo.gr

Για άλλους επισκέπτες προτείνονται πεζοπορίες, με ατομική  πρωτοβουλία και χωρίς συνοδό, σε εύκολες διαδρομές όπως  Αγιάσματα-μοναστήρι Ευαγγελίστριας-Αγιάσματα και  Αγιάσματα – μεταλλεία αντιμονίου-Αγιάσματα.

Οι συμμετέχοντες στις πεζοπορίες φέρουν αποκλειστικά και εξ'ολοκλήρου την ευθύνη για τυχόν ατυχήματα.

Τη διαμονή και τη εστίαση θα αναλάβουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια «Ρυμικής».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.thermae-agiasmata.gr ή καλέστε στο τηλ. 6975920207 ή 6978976405.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ