Χωριά

11/10/17 11:32

τελ. ενημ.: 11/10/17 11:32

Ταξίδεψαν στην Τουρκία οι καθηγητές του Γενικού Λυκείου Καρδαμύλων

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ συνάντηση καθηγητών για το πρόγραμμα της νέας χρονιάς του ERASMUS

Με αφορμή το φετινό σχεδιασμό των πλάνων του ERASMUS+ με τίτλο: « PIE – Parents Involve mentin Education -  Get Sweet Results», που υλοποιεί το Λιβάνειο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων, πραγματοποιήθηκε η τέταρτη συνάντηση  καθηγητών του προγράμματος, στο χωριό Τσουμπούκ στην Άγκυρα.  Στο Erasmus + συμμετέχουν σχολεία από την Τουρκία, τη Λετονία, την Πολωνία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία.

Από τους διδάσκοντες καθηγητές στο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων συμμετείχαν η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Ροδόκλεια Μούνδουλα, η συντονίστρια του προγράμματος  Αλέκα Κάρκαλου και οι καθηγητές Αντώνιος Μαραγκός και Στέλλα Κοκκινάκη.

Η τούρκικη ομάδα επεφύλαξε πολύ θερμή φιλοξενία στις υπόλοιπες. Πραγματοποίησαν επισκέψεις σε Άγκυρα , Καππαδοκία και Κωνσταντινούπολη όπου ξεναγήθηκαν σε σπουδαία ιστορικά μνημεία όπως το Μουσείο Ανατολικής Τέχνης της Άγκυρας, τα μοναστήρια, τις χριστιανικές εκκλησίες, τις υπόγειες κατοικίες της Καππαδοκίας , την Αγία Σοφία , το Μπλέ τζαμί , τα παλάτια Τοπ Καπί και Ντολμά Μπαχτσέ και άλλα σημαντικά αξιοθέατα.

Στη διάρκεια του προγράμματος των πέντε ημερών στο λύκειο Ankara Cubuk Lisesi παρακολούθησαν  παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τους μαθητές των υπόλοιπων ομάδων , γεύτηκαν  τουρκικά εδέσματα που προσέφεραν οι γονείς των μαθητών και συμμετείχαν  σε πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες με καθηγητές και μαθητές του γειτονικού σχολείου.

Το πρώτο  μαθητικό ταξίδι για φέτος θα γίνει στη Χίο, όπου παιδιά και καθηγητές από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  θα φιλοξενηθούν στο νησί μας, ενώ οι χιώτες μαθητές θα πραγματοποιήσουν το πρώτο ταξίδι τους τον Μάιο στην Πολωνία.

 

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση