Χωριά

22/4/19 10:38

τελ. ενημ.: 22/4/19 10:39

Τα παιδιά των Οινουσσών αναβίωσαν στο θεατρικό σανίδι έθιμα του Πάσχα

Ένα δρώμενο αφιερωμένο στα ελληνικά πασχαλινά έθιμα όπως αυτά  αποτυπώθηκαν από τη συγγραφική και ποιητική πένα των απαράμιλλων Α. Καρκαβίτσα, Α. Παπαδιαμάντη, Γ. Ξενόπουλου και Κ. Βάρναλη παρουσίασαν την περασμένη Παρασκευή τα παιδιά του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Οινουσσών.

Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση της Ελπίδας Γεωργαντή αναβίωσαν τα πασχαλινά έθιμα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη μητέρα Παναγία. «Έμφαση δόθηκε στη μάνα Παναγία ως σύμβολο της πραγματικής μητρότητας, συνυφασμένο με  τις χαροκαμένες μάνες που σε εθνικές περιπέτειες και φριχτούς πολέμους θρήνησαν τα δικά τους «σπλάχνα»», επισημαίνει η Ελπίδα Γεωργαντή.

Παράλληλα στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου  Γ. Χ. Λεμός λειτούργησε πασχαλινό παζάρι με χειροποίητες δημιουργίες. Τα έσοδα από τις πωλήσεις διατέθηκαν στη Κιβωτό του Κόσμου Αιγαίου.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η Δημοτική Σύμβουλος και Υπεύθυνη Πολιτιστικών Τμημάτων Θεάτρου και Χορωδίας Βαρβάρα Ηλιάδη, ενώ τη θεατρική  καθοδήγηση των παιδιών είχε  η δασκάλα τους, Ελπίδα Γεωργαντή.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση