Χωριά

8/11/17 10:30

τελ. ενημ.: 8/11/17 10:30

Τα «βρόντηξαν» οι 3 Χαλκούσοι από την Επιτροπή για το προσφυγικό

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παρουσία και συμμετοχή των τριών κατοίκων του Χαλκειού στη Επιτροπή που δημιουργήθηκε πριν περίπου 3 μήνες, αποτελούσε μια ύστατη, πολιτισμένη και απέλπιδα προσπάθεια εκ μέρους τους για συνεργασία τόσο με το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού τους, όσο και με την δημοτική αρχή και τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, προς όφελος των κατοίκων της δημοτικής τους κοινότητας.

Στο διάστημα της «θητείας» τους προσπάθησαν να κινητοποιήσουν θεσμικούς φορείς του νησιού και σε συνεργασία με δικηγόρο να ξεκινήσουν κάθε νομική διαδικασία που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί για μια πιο δυναμική αντιμετώπιση του χάους που έχει δημιουργήσει η λειτουργία της ΒΙΑΛ ως Κέντρου Φιλοξενίας, αλλά μάταια!

Αυτό που τελικά συμπέραναν είναι ότι, δυστυχώς, όλες οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό. Κάθε προσέγγιση στη δημοτική αρχή και τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης στη Χίο δεν έφερνε καμία δράση από πλευράς τους. Το αποτέλεσμα αυτής της απραξίας και κωλυσιεργίας τους ήταν στο διάστημα αυτό, κάπου ανάμεσα σε επισκέψεις στη ΒΙΑΛ και συνομιλία με τους διοικητές του Κέντρου, της Αστυνομίας και του Στρατού για αποτροπή τοποθέτησης σκηνών περιμετρικά της δομής, σε συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα του νομού μας, παροτρύνσεις σε νομικούς συμβούλους του Δήμου για να ενεργήσουν δραστικά, Δημοτικά Συμβούλια με αόριστες αποφάσεις περί στήριξης συμφερόντων των κατοίκων του Χαλκειού και λαϊκές διαμαρτυρίες «φιάσκο», η χωρητικότητα της ΒΙΑΛ υπερδιπλασιάστηκε.

Ψάχνοντας, επί ματαίω, ψήγματα ουσιαστικής συμπαράστασης από τους τοπικούς άρχοντες, μη έχοντας κάτι περισσότερο να περιμένουν και βλέποντας ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο τον τόπο τους, αποφάσισαν να αποχωρίσουν. Τέλος κατέστησαν σαφές ότι ναι μεν αποχωρούν από την εν λόγω Επιτροπή, αλλά δεν παραιτούνται των προσπαθειών τους για καλυτέρευση συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του τόπου τους, κάτι που θα έπρεπε να είναι και κύριο μέλημα όλων των αρχών της Χίου.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση