4.9.2018 15:07

Συντάσσουν τώρα (!) μελέτη σκοπιμότητας για τη λιμνοδεξαμενή στα Κουρούνια

Αυτά μόνο στη Χίο συμβαίνουν. Για ένα έργο που κατασκευάστηκε σχεδόν μια δεκαετία πριν, αποδείχθηκε κακότεχνο, επισκευάστηκε και ξανάγινε φτερό στον  άνεμο, η ΔΕΥΑΝΧ συντάσσει τώρα μελέτη σκοπιμότητας!

Το πολύπαθο φράγμα Κουρουνίων κατασκευάστηκε επί Νομαρχίας Λαμπρινούδη με μοναδική αποστολή να στηρίξει αρδευτικά την προσπάθεια αναμπέλωσης της ευρύτερης περιοχής. Από τα πρώτα χρόνια δεν απέδωσε γιατί αποδεδειγμένα έχανε το νερό που συνέλλεγε, ενώ οι άνεμοι έσκιζαν σχεδόν κάθε χρόνο τη μεμβράνη του.

Μετατράπηκε σε ένα ακόμα έργο φάντασμα στο νομό, που δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες χρηματοδότησης και κατασκευής του.

Σε πρόσφατη επίσκεψη της Χρ. Καλογήρου στην περιοχή η περιφερειάρχης δεσμεύτηκε στους εκπροσώπους της «Αριούσιος» και τους άλλους αμπελοκαλλιεργητές η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει την επισκευή του, με τη ΔΕΥΑΝΧ να ορίζει το κόστος της κατά προσέγγιση στις 80.000 ευρώ.

Αντί χρηματοδότησης σήμερα η διοίκηση της ΔΕΥΑΝΧ ανακοίνωσε ότι συντάσσει μελέτη σκοπιμότητας και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να πάρουν αρδευτικό νερό να το δηλώσουν στην Εταιρεία μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Υποχρέωση

Μιλώντας στον «π» ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΥΑΝΧ, Ηλ. Φόρος, εξήγησε ότι με αίτημα του ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ζητά από την Εταιρεία νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων. «Για αυτή είναι απαραίτητη η μελέτη σκοπιμότητας», τονίζει.

«Εξάλλου ουδέποτε μέχρι τώρα υπήρξαν αιτήματα συνδέσεων, οπότε πρέπει να διαπιστωθεί αν το έργο είναι πραγματικά αναγκαίο στη συγκεκριμένη θέση ή πιθανά χρειάζεται άλλο μικρότερης κλίμακας», εξηγεί ο κ. Φόρος.

Να σημειωθεί ότι στην αίτηση των ενδιαφερομένων θα περιγράφεται η θέση του ακινήτου προς άρδευση, η εγκατεστημένη ή προς εγκατάσταση καλλιέργεια και η ετήσια απολήψιμη ποσότητα. Το δίκτυο διανομής της λιμνοδεξαμενής εκτείνεται περί τα 1300μ βορείως αυτής και επί της αγροτικής οδού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ