20.6.2017 10:46

Στο χείλος του γκρεμού η ετήσια παγκαλλιμασιώτικη συνάντηση

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΗ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ από την έλλειψη συμμετοχής των χωριανών. Τις επόμενες μέρες αποφασίζει για το μέλλον της διοργάνωσης.

Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί η φετινή  διεξαγωγή της Παγκαλλιμασιώτικης Συνάντησης,  αφού υπάρχει η, μικρή έστω, πιθανότητα να μην διεξαχθεί αυτή τη χρονιά η ωραία πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια.  Όλα θα κριθούν αυτή την εβδομάδα στη συνάντηση των φορέων του χωριού, οι οποίοι θα εξετάσουν τα δεδομένα και θα κρίνουν αν αξίζει να συνεχίσουν την πρωτοβουλία.

Οι διοργανωτές προβληματίζονται σοβαρά επειδή οι  προηγούμενες εκδηλώσεις δεν υποστηρίχθηκαν όσο περίμεναν από τους χωριανούς. Νοιώθουν ότι δεν έχουν συσπειρώσει τον κόσμο γύρω από την ιδέα την οποία προσπαθούν  να μετατρέψουν σε θεσμό.

Αν διοργανωθεί φέτος θα πρυτανεύσει η λογική ότι δουλεύουν για το χωριό τους. Θα είναι η 4η Συνάντηση, θα αρχίσει στα τέλη Ιουλίου και, ως συνήθως, θα λήξει γύρω στις 18 με 20 Αυγούστου.

Τίποτα σίγουρο

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι συγκρατημένη, γιατί τα περισσότερα μέλη της  Συντονιστικής Επιτροπής που τη διοργανώνει έχουν απογοητευθεί και αναρωτιούνται αν αξίζουν οι κόποι, τα έξοδα και τα αποτελέσματα.

«Μέσα στην εβδομάδα θα συναντηθούμε και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε», δηλώνει ο πρόεδρος της Προόδου Καλλιμασιάς, Γιάννης Γριμπαμπής.

Αν και δεν είναι Καλλιμασιώτης, αυτός  είχε την ιδέα οργάνωσης του Παγκαλιμασιώτικου Συνέδριου, όπως ονομάστηκαν οι πρώτες συναντήσεις.

«Η εκδήλωση  γινόταν και παλιότερα, αλλά  σταμάτησε. Μετά από πολλά χρόνια αδράνειας ξεκινήσαμε την προσπάθεια αναβίωσης. Είναι μια ομαδική δουλειά, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αλλά τώρα τίποτα δεν είναι σίγουρο», συμπληρώνει.

Κάλεσμα

Ο κόσμος συζητά και κρίνει τη διαδικασία και τις εκδηλώσεις, αλλά οι περισσότεροι απέχουν από τις δράσεις.

«Τους καλούμε να έλθουν κοντά μας, να καταθέσουν  προτάσεις και να υλοποιήσουμε  όποιες είναι δυνατόν», υποστηρίζει.

Ο προγραμματισμός συνήθως έχει μια δεδομένη ροή, αλλά όλα θα συζητηθούν πλέον στο τραπέζι των αποφάσεων για να μην σβήσει το όνειρο. Συνήθως την πρώτη μέρα οργανώνεται μια συνάντηση στην αίθουσα εκδηλώσεων της Προόδου και οι υπόλοιπες μέρες καλύπτονται με πολύμορφες εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους.

Ο Ι. Γριμπαμπής ελπίζει ότι θα λειτουργήσει το συναίσθημα και καλεί τους ενδιαφερόμενους να δώσουν το παρόν στην οργανωτική συνάντηση. Μέρα, τόπος και ώρα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ