31.10.2019 19:10

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η λίστα των καταστροφών στο Χαλκειός

Περιλαμβάνονται 26 περιπτώσεις με ζημιές που φθάνουν τις 39.000 ευρώ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, διαβιβάστηκε η λίστα των ζημιών που έχουν υποστεί κάτοικοι του Χαλκειούς σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο καθώς και σε εξοπλισμό και πάγιες εγκαταστάσεις, λόγω του προσφυγικού.

Η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει την καταγραφή συμβάντων με βάση την απόφαση 329 του Δημοτικού Συμβουλίου του 2018 και αφορά περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019.

Η καταγραφή και η αποτίμηση διενεργήθηκε με επιτόπιους ελέγχους, με το δελτίο συμβάντων αλλά και με τηλεφωνική επικοινωνία. Σε ότι αφορά στην αποτίμηση των ζημιών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο η ανάλυση έγινε βάσει των τιμών Δήλωσης του ΕΛΓΑ και όπου δεν ήταν δυνατόν χρησιμοποιήθηκαν τιμές αγορές.

Επιπλέον σε περιπτώσεις που δεν κατατέθηκαν επιπλέον ζητούμενα δικαιολογητικά, καθώς και για απώλειες και κλοπές που δεν μπόρεσαν να πιστοποιηθούν από την 3μελή επιτροπή του Δήμου, η εκτίμηση έγινε από τα αναγραφόμενα στοιχεία της αίτησης και το δελτίο συμβάντων της Αστυνομίας.

Τα περιστατικά

Σύμφωνα με την καταγραφή της Επιτροπής, η λίστα περιλαμβάνει 26 περιπτώσεις συμπολιτών μας που έχουν δηλώσει ότι υπέστησαν ζημιές λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος και που συνολικά αγγίζουν το ποσό των 39.160,5 ευρώ.

Η συγκεκριμένη λίστα θα αποσταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να εγκρίνει τις συγκεκριμένες πιστώσεις.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ