29.3.2019 15:25

Σχολείο!! Τι μας έρχεται στο νου;

Εκδήλωση με θέμα «Σχολείο!! Τι μας έρχεται στο νου;» θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 6 Απριλίου στις 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο Καρδαμύλων το 1ο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί θεατρικό απόσπασα από το έργο του Μπ. Μπρεχτ «Ο Βίος του Γαλιλαίου» ενώ θα υπάρχει και μουσική συνοδεία

Όπως αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων η λέξη σχολείο φέρνει στο μυαλό όλων μας αναμνήσεις και μνήμες.

 «Σχολείο! Αυτή η  λέξη   που μας  ακολουθεί τόσα χρόνια στη ζωή μας. Η λέξη που μας φέρνει στο νου ένα σωρό συναισθήματα και μνήμες. Όσο είμαστε μαθητές , ο καθένας από μας δεν βλέπει την ώρα ν’ απαλλαχτεί απ’ αυτήν την καθημερινότητα της σχολικής ζωής, που νιώθουμε να μας καταπιέζει και να μας παίρνει ώρες ύπνου και ξεκούρασης.Στην αρχή της χρονιάς προσπαθήσαμε να γράψουμε στον πίνακα οτιδήποτε μας έρχεται στο νου με τη λέξη «σχολείο». Μαθήματα, τάξη ,καθηγητές βαρεμάρα , κοπάνες, γέλια, φιλία, αναμνήσεις, είναι  μόνο ελάχιστες από αυτές που σκεφτήκαμε. Μετά απ’ αυτό  μας ήρθε η ιδέα να πραγματοποιήσουμε αυτή την εκδήλωση με θέμα : «Σχολείο!! Τι μας έρχεται στο νου;» Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσής μας περιλαμβάνεται ένα θεατρικό απόσπασμα από το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο Βίος του Γαλιλαίου», ενώ στο δεύτερο μέρος θ’ ακουστούν τραγούδια που  μας έρχονται στο νου με τη λέξη σχολείο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ”», το οποίο υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση   της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ