4.7.2020 11:16

Σιωπηλή νομιμοποίηση της επέκτασης της ΒΙ.ΑΛ.

Με την ανοχή της Δικαιοσύνης και της Κυβέρνησης υπήκοοι τρίτων χωρών συγκεντρώνουν ποσά μέσω διαδικτύου χρηματοδοτώντας τη γιγάντωση του hotspot

Τη στιγμή που οι κάτοικοι του Χαλκειούς και των Καμποχώρων αγωνιούν καθημερινά για τυχόν νέες πυρκαγιές στην περιοχή, με ανυπολόγιστες μάλιστα συνέπειες, τη στιγμή που ο Δήμος διαθέτει χρήματα και εργατοώρες για τη ΒΙ.ΑΛ. και η κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη για την τάξη που έβαλε στις Μ.Κ.Ο. μέσω του Μητρώου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έρχονται να καταρρίψουν κάθε υπόνοια ότι οι όποιες προσπάθειες για περιορισμό του Κ.Υ.Τ. της Χίου θα έχουν αποτέλεσμα.

Δεν είναι λίγες οι φορές στο παρελθόν που το ζήτημα της άναρχης επέκτασης της ΒΙ.ΑΛ. και της καθημερινής καταπάτησης των ιδιοκτησιών των κατοίκων του Χαλκειούς και των Καμποχώρων έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη.

Άλλωστε η τελευταία πυρκαγιά στους Βαβύλους ανέδειξε και την πραγματική διάσταση του προβλήματος αφού πλέον οι σκηνές έχουν τοποθετηθεί σε καταπατημένες εκτάσεις κατοίκων, σε ακτίνα μέχρι και 350 μέτρων περιμετρικά των κτιριακών εγκαταστάσεων της ΒΙ.ΑΛ..

Στο ερώτημα που βρίσκουν πρόσφυγες και μετανάστες την ξυλεία για τη δημιουργία, ξύλινων σπιτιών, υπάρχουν δύο απαντήσεις. Η πρώτη και ήδη γνωστή, έχει δοθεί πολλάκις μέσα από το αστυνομικό ρεπορτάζ αφού ουκ ολίγες φορές, κάτοικοι έχουν καταγγείλει την αφαίρεση ξυλείας από ιδιοκτησίες τους.

Η δεύτερη όμως απάντηση, είναι αυτή που δείχνει και την πραγματική διάσταση του προβλήματος. Η χρηματοδότηση των μεταναστών μέσω οργανώσεων ή μεμονωμένων εθελοντών(;), για τη δημιουργία ξύλινων σπιτιών.

Η πρακτική

Κι ενώ μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι υποπτεύονταν τον τρόπο προμήθειας των ξύλων, αφού η ξυλεία κοστίζει αρκετά και δεν μπορεί να καλυφθεί με το επίδομα των 90 ευρώ που λαμβάνουν μηνιαίως οι περισσότεροι μετανάστες, αναρτήσεις συγκεκριμένων προσώπων που έφθασαν στον «π» αποδεικνύουν ξεκάθαρα, το στήσιμο σκηνών μέσω χρηματοδότησης υπηκόων τρίτων χωρών.

Και σε αυτή την περίπτωση, υπήκοοι τρίτων χωρών, χωρίς κανέναν απολύτως θεσμικό ρόλο, συγκεντρώνουν δωρεές μέσω διαδικτύου, χρηματοδοτώντας με την ανοχή (;) της Αστυνομίας, της Δικαιοσύνης και της Κυβέρνησης, το στήσιμο όχι σκηνών αλλά «μικρών σπιτιών», όπως τα αποκαλούν στις αναρτήσεις τους.

Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι η Αστυνομία, που υποτίθεται ότι έχει(;) τον έλεγχο της κατάστασης στη ΒΙ.ΑΛ. και η οποία όμως εξαντλεί την αυστηρότητά της σε όποιον επιχειρήσει να αποτυπώσει την κατάσταση πέριξ του Hotspot, δέχεται από Χιώτη επαγγελματία, να ξεφορτώνει με επαγγελματικό όχημα ξυλεία σε απόσταση μερικών μέτρων από το Κ.Υ.Τ., να εκτελούνται κατασκευές σε καταπατημένη έκταση αλλά να παραμένει άπραγη.

Τι ουσιαστικά σημαίνει αυτό; Ότι ένας οποιοσδήποτε Ευρωπαίος πολίτης ή μη, που έρχεται στη Χίο και διαθέτει χρήματα (ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους), μπορεί να χρηματοδοτήσει την αγορά ξυλείας, να οργανώσει την κατασκευή σπιτιών σε έκταση που δεν του ανήκει, να διαφημίσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το «κατόρθωμα» χωρίς να τον ενοχλήσει καμία υπηρεσία του ελληνικού κράτους και να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της καταπάτησης και επέκτασης ανενόχλητος.

Τόσο ανενόχλητος που σύντομα θα αναρωτιόμαστε μεταξύ μας, πώς η ΒΙ.ΑΛ. έφθασε μέχρι τα Σκλαβιά.


Σημείωση συντάκτη:

Η ανάρτηση, το όνομα και η ημερομηνία δημοσίευσης, είναι στη διάθεση της Αστυνομίας, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών καθώς και του Υπουργείου Μετανάστευσης. Επιλέγουμε να μη δημοσιεύσουμε τα στοιχεία εδώ, πιστεύοντας ότι στόχος είναι η επίλυση του προβλήματος και όχι η στοχοποίηση προσώπων. Οι αρχές ας πράξουν ότι επιβάλει η συνείδησή τους.   

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ