30.7.2018 11:12

Προσβάσιμη και καθαρή η παραλία της Λειχήνας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής, 29 Ιουλίου 2018, η δεύτερη και τελευταία φάση της εθελοντικής δράσης του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιογαλούσων Χίου για τον καθαρισμό της παραλίας της Λειχήνας.

Με σακούλες και γάντια η ομάδα του Συλλόγου έκανε «έφοδο» και καθάρισε απ΄ άκρη σ΄ άκρη την παραλία (σχεδόν μέχρι το Γλυκύ Νερό) από σκουπίδια, κυρίως πλαστικά, αλλά και ξύλα που είχε ξεβράσει η θάλασσα.

Είχε ολοκληρωθεί το πρωί του Σαββάτου, 28 Ιουλίου 2018, με τον καθαρισμό μικρού τμήματος μονοπατιού, η αποκατάσταση της πρόσβασης στην παραλία, κάτι που τα τελευταία χρόνια ήταν αδύνατο, λόγω των κατολισθήσεων και νεροφαγωμάτων, που ακολούθησαν την καταστροφική πυρκαγιά του 2014, που ξεκίνησε από το αιολικό πάρκο του Μελανειούς και αποψίλωσε όλη την περιοχή, με αποτέλεσμα να κατεβαίνουν τεράστιες ποσότητες νερού από το βουνό και να παρασύρουν τον δρόμο.

Με πρωτοβουλία και δαπάνες του Συλλόγου ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο καθαρισμός του δρόμου από το σημείο που είχε σταματήσει η εργολαβία της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., η οποία ενώ είχε δεσμευθεί να ανοίξει και να καθαρίσει τον δρόμο μέχρι την παραλία δεν το έκανε, επικαλούμενη τεχνικές δυσκολίες και μεγάλο οικονομικό κόστος.

Στην συγκομιδή, συνολικά πάνω από 15 σακούλες, την πρώτη θέση και με διαφορά κατείχαν τα πλαστικά μπουκάλια, κυρίως νερού, ενώ την δεύτερη θέση… κατέκτησαν οι σαγιονάρες κάθε είδους και μεγέθους! Ακόμα μεγάλα πλαστικά μπιτόνια, άπειρα μικρά κομμάτια φελιζόλ, πλαστικά καπάκια κάθε είδους και μεγέθους, ένα τελάρο, σχοινιά και δίχτυα, τεμάχια από πολυεστερικές βάρκες, μεγάλα τεμάχια λάστιχου, σωλήνες κ.λπ.

Η παραλία της Λειχήνας με την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιογαλούσων Χίου και την πολύτιμη εθελοντική δράση κατοίκων και επισκεπτών του χωριού είναι πλέον προσβάσιμη σε όλους και απαλλαγμένη από σκουπίδια και μπορούν όλοι να την απολαύσουν.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ