29.1.2019 9:27

Πίτα μετά πεζοπορίας για τους Φίλους Μονοπατιών Χίου

 Με πεζοπορία από την Παλιά Ποταμιά μέχρι τη Βολισσό αλλά και  επίσκεψη στη λαογραφική συλλογή του Θωμά Τσολάκη στη Βολισσό  θα συνδυάσουν την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης τους οι Φίλοι Μονοπατιών Χίου. 

Η κοπή της πίτας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στην Παλιά Ποταμιά και η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο που θα αναχωρήσει από το Δημαρχείο της Χίου στις 08:30. Μόλις οι συμμετέχοντες φτάσουν στην Παλιά Ποταμιά θα ξεκινήσουν πεζοπορία στο παλιό μονοπάτι που συνδέει την Παλιά Ποταμιά με τη Βολισσό.

Το μονοπάτι άνοιξε και πάλι και συντηρήθηκε από μέλη και φίλους του συλλόγου σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους και κατοίκους της Βολισσού και της Νέας Ποταμιάς. Η θαυμάσια αυτή διαδρομή μήκους περίπου 7 χλμ. είναι μέτριας δυσκολίας και δεν αναμένεται να δυσκολέψει τους πεζοπόρους που στη  μέση της διαδρομής θα έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν 5 φορές τον ποταμό, που τώρα έχει αρκετό νερό αλλά δεν δημιουργεί προβλήματα στην πεζοπορία.

Μετά την πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στη λαογραφική συλλογή του Θωμά Τσολάκη, και αμέσως μετά καφές ή  φαγητό στη Βολισσό.                           

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 50 άτομα

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για την καλύτερη οργάνωση της δράσης είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο  694 761 80 40  (10.00 έως 14.00 και 18.00 έως 21.00) μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. 

Κόστος συμμετοχής για κάλυψη εξόδων μετακίνησης :

10 ευρώ κατ άτομο - 7 ευρώ για τα μέλη του συλλόγου

Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό ( παπούτσια πεζοπορίας οπωσδήποτε, σακίδιο με προσωπικά είδη, αδιάβροχο, δεύτερο ζευγάρι κάλτσες, νερό, ενεργειακό σνακ ) και αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα ή απώλεια αντικειμένων.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ