24.2.2021 12:20

Φωνή κατά της διαρκούς υποβάθμισης από τους κατοίκους της Αμανής

Η κινητοποίηση για την αποτροπή του λουκέτου στα ΕΛΤΑ της Βολισσού μετατράπηκε σε διαμαρτυρία κατά της εγκατάλειψης των 19 χωριών της Βορειοδυτικής Χίου

Σε κινητοποίηση κατά της γενικότερης υποβάθμισης της Δημοτικής Ενότητας Αμανής και των 19 χωριών που υπάγονται σε αυτή, μετατράπηκε το πρωί της Τετάρτης η προγραμματισμένη διαμαρτυρία των κατοίκων της Βορειοδυτικής Χίου με αφορμή το επιχειρούμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ της Βολισσού.

Με ελληνικές και μαύρες σημαίες, κάτοικοι όλων των ηλικιών, εξέφρασαν την ανησυχία τους, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη εξέλιξη αλλά γενικότερα για την υποβάθμιση της Αμανής, λέγοντας ότι αν κλείσουν τα ΕΛΤΑ τότε, η καθημερινότητα των κατοίκων θα δεχθεί ένα καίριο πλήγμα, ιδιαίτερα δε, των νεότερων γενιών που παρά την έλλειψη διευκολύνσεων επέλεξαν να εγκατασταθούν και να δημιουργήσουν οικογένειες στο βορειοδυτικό άκρο της Χίου.

Όπως εξήγησε στην κάμερα του politischios.gr ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βολισσού Σωτήρης Παραδείσης, η συγκεκριμένη εξέλιξη αν τελικά ισχύσει θα επηρεάσει άμεσα τις ζωές κυρίως των ηλικιωμένων κατοίκων που ελλείψει μέσου μεταφοράς δεν θα μπορούν να πάρουν ούτε τη σύνταξή τους, αφού θα υποχρεώνονται να μεταβούν στην καλύτερη των περιπτώσεων στα Καρδάμυλα ή στην πόλη της Χίου.

«Αυτό το οποίο ζητάμε είναι να συνεχίσει τη λειτουργία του το κατάστημα των ΕΛΤΑ καθώς συνδέεται με την άμεση καθημερινότητα των κατοίκων 19 χωριών. Από την πλευρά μας προτείνουμε να πάμε στο καθεστώς των Ψαρών ή των Οινουσσών, με έναν συμβασιούχο υπάλληλο που θα επιφορτιστεί με τη λειτουργία του καταστήματος», εξήγησε ο κ. Παραδείσης.

Κοντά στους γέροντες της Αμανής βρέθηκαν και τα νέα παιδιά, εκφράζοντας στον «π» την ανησυχία τους για το γενικότερο μέλλον της περιοχής, σημειώνοντας ότι η βορειοδυτική Χίος πρέπει να στηριχτεί από το κράτος και την αυτοδιοίκηση, περισσότερο από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.

Η κινητοποίηση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω LiveU συστήματος από το Politischios.gr.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ